Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Paroubek: Ďuričko není můj přítel! Opravdu?

Jiří Paroubek na tiskové konferenci
Jiří Paroubek na tiskové konferenci  (Autor: ČTK)
Autor: red - 
10. října 2008
11:18

Jiří Paroubek na mimořádné tiskovce v souvislosti s vraždou Václava Kočky ml. řekl, že Ďuričko není jeho osobním přítelem. Opravdu? V roce 2005 mluvil jinak!

"Incident se podle mých informací se stal několik hodin poté, co byl křest mé knihy ukončen a účet v restauraci uzavřen," odmítl spojitost s jeho autogramiádou. V restauraci pak pokračoval normální provoz.

Předseda ČSSD se jasně distancoval od Bohumíra Ďurička, který je pravděpodobným střelcem. "Pokud jde o pana Ďurička, byl jsem jím v roce 2005 pozván, abych s ním strávil týden na jachtě v Chorvatsku. Tehdy se objevily informace, že byl údajně agentem StB, proto jsem kontakty s ním přerušil," řekl Paroubek.

Kamarád z roku 2005
V roce 2005, ještě před objevením informace o Ďuričkových vazbách na StB, Paroubek o Ďuričkovi mluvil mírněji. "Je to můj kamarád, ale o něčem takovém (že byl spojen s StB, pozn. red.) jsem nevěděl," říkal.

Dnes se ke kamarádství nehlásil. "Kromě zcela otevřených a víceméně náhodných setkáních jsem se s ním osobně netýkal, nebyl můj osobní přítel, nestrávil jsem s ním nikdy ani den dovolené," dodal.

Kočkova přítelkyně byla těhotná

Paroubek po čtyřech minutách ukončil tiskovou konferenci slovy "To je vše, co k celé věci chci sdělit" a odešel. Nebyly žádné otázky novinářů.

Šéf socialistů v tmavém saku mluvil pomalu, občas se zadrhával a jeho čtyřminutové vystoupení ničím nepřipomínalo jeho typicky bojovný projev.

"Jedná se o strašnou rodinnou a lidskou tragédii, protože otec by nikdy neměl pohřbívat svého syna," řekl Paroubek.

"Pachatelem je budoucí otec, vedle něj seděla při té akci také jeho přítelkyně, která je ve vysokém stupni těhotenství," připomněl lidský rozměr události.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání