Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Svatby v Česku zase frčí! Mladí neváhají zaplatit za veselku i čtvrt milionu

Autor: Jiří Nováček, psp - 
4. listopadu 2018
12:45

Po dlouhých letech, kdy to vypadalo, že vymíráme, zase frčí v Česku svatby! A to navzdory faktu, že obyčejnou, průměrnou veselku pro 50 lidí nepořídíte pod 150 000 korun!

Při svatebním víkendu v Brně na Špilberku se ale ukázalo, že mladí jsou ochotni plácnout se přes kapsu daleko víc.

Video  Svatby v Česku frčí  - Jiří Nováček
Video se připravuje ...

„Budeme se brát 11. května v Nemojanském mlýně ve Vyškově. Přišli jsme si vybrat prstýnky, zákusky, oblek a pár drobností,“ svěřili se Blesku Bára (25) a Jirka (30) z Vyškova.

„Za svatbu a trachtaci pro čtyřicet lidí dáme čtvrt milionu,“ přiznali bez mrknutí oka. Trendem jsou svatby na klíč. „Snoubenci chtějí celou svatbu na jednom místě. Někde venku obřad a v restauraci nebo party stanu oběd a večerní hostina,“ prozradila Blesku organizátorka svatebního víkendu Veronika Polehlová (44).

Video  Svatby v Česku frčí  - Jiří Nováček
Video se připravuje ...

Většina párů si dnes veselku hradí sama, rodiče přispívají z části. Svatby na klíč pak využívají páry, které jsou až příliš vytížené prací nebo byznysem. A svoji můžete být už do týdne od rozhodnutí.

„Stačí pak jen přijít v určený čas na to správné místo,“ usmála se Polehlová. Že by nevěsta nebo ženich utekli od oltáře, nikdy za dlouhá léta nezažila.

Video  Svatby v Česku frčí  - Jiří Nováček
Video se připravuje ...

Nejkurioznějí obřad si v posledních letech přál fotbalový fanoušek z Brna. Své ano si se ženou řekli na trávě polorozbořeného stadionu za Lužánkami.

koliaska ( 27. ledna 2019 07:17 )

No, nevím. Příjde mi za svatbu plně zbytečné utrácet až takové šílené peníze. Zvlášť když se hezká svatba dá zařídit podstatně levněji. Na všem se dá ušetřit. Když jsem se já vdávala, tak se mi třeba dost peněz podařilo ušetřit za svatební šaty. Ty jsem si totiž půjčila tady: https://www.pujcovna-renata.cz/svatebni-saty/

karlos107 ( 7. prosince 2018 20:08 )

Co to zase melete vy ***í hlavy?? za čtvrt milionu si mladí raděj něco koupí do domácnosti a žijí dál na psí knížku, hlupáci. Toto sesmolí jen debil.

dandova ( 5. listopadu 2018 08:18 )

Že se na to nevy... My na to zašli k vedoucímu odboru, trvalo to 5 minut. Ústní souhlas, podpis a do hospody. Bez svědků a vyžírků.

karlos107 ( 4. listopadu 2018 13:34 )

A nezapomeňte si vzít na zaplacení svatby půjčku, retardi. Potom se divíte, že mají exekutoři čím dál víc práce.

Zobrazit celou diskusi