Svatby své dcery se totiž bude přirozeně účastnit i Sarah, vévodkyně z Yorku. I když od jejího rozvodu s princem Andrewem uběhlo již 22 let a se svým ex-manželem velmi dobře vychází, někteří členové královské rodiny jí dodnes nemohou zapomenout řadu skandálů, které vážně poškodily instituci monarchie. Mezi její velké kritiky patří zejména vévoda z Edinburghu. Kvůli své vnučce je však připraven válečnou sekeru ve svatební den zakopat, a dokonce zapózovat se Sarah i na rodinné fotografii.

Svatební šaty nevěsty zůstávají dobře střeženým tajemstvím. Jediné, co princezna Eugenie prozradila, bylo, že budou dílem britských návrhářů. Nevěstin účes by pak mohla zdobit tzv. „Yorská tiara”, která byla vyrobena pro její matku před svatbou v roce 1986. Zásnubní prsten zhotovili klenotníci podle královské tradice z čistého velšského zlata.

Hlavní družičkou bude nevěstina starší sestra – princezna Beatrice z Yorku. Za svědka půjde ženichovi mladší bratr Thomas. Mezi pážaty a družičkami nebudou ani tentokrát chybět princ George a princezna Charlotte (děti prince Williama). Spolu s nimi by měli nevěstu doprovázet také 4letá Maud Windsorová (dcera Lorda Freddieho Windsora a jeho ženy – americké herečky Sophie Winklemanové) a 5letá Theodora Rose (dcera zpěváka Robbieho Williamse).

Slavnostní špalír před kaplí vytvoří příslušníci Grenadýrské gardy, které je princ Andrew čestným velitelem. Chybět nebudou ani skotští dudáci, kteří zahrají novomanželům při odjezdu od kaple sv. Jiří. Ženichův dědeček - Sir Jack Coke - byl důstojníkem Skotské gardy.

Svatební dort bude prý čokoládový. Na přání nevěsty bude celá svatba bez plastů (“plastic-free”).

Fotogalerie
24 fotografií