Princezna Eugenie je mladší dcerou prince Andrewa (58), vévody z Yorku, jež je třetím potomkem britské královny Alžběty II a vévodkyně Sarah Ferguson (58). Eugenie je tak devátou v pořadí na následníka trůnu.

Urozená brunetka už v pátek řekne ANO svému příteli Jacku Brooksbankovi po sedmiletém vztahu. Budoucí manželé se seznámili během lyžování ve švýcarském letovisku, kde její rodiče vlastní dům. Poté nějakou dobu udržovali vztah na dálku, když se Eugenie odstěhovala do New Yorku. Brooksbank pracuje jako manažer pro Evropu pro firmu Casamigos Tequila.

Jejich svatba proběhne v kapli sv. Jiří ve windsorském paláci, kde měli v květnu svatbu Harry s Meghan. „Myslím si, že ta svatba bude zábavná, bude trvat dva dny. V pátek bude obřad a po něm formální večerní událost. V sobotu se chystá uvolněnější, méně formální odpoledne, kde má být i lunapark a podobné věci," řekla módní redaktorka Rachel Storyová.

Budoucí manželé pozvali na svatbu 1200 lidí z veřejnosti a 800 svatebních hostů. Mezi nimi jsou i významné a světové celebrity jako George a Amal Clooneyovi, David a Victoria Beckhamovi, ale také zpěvák Robbie Williams. Jeho šestiletá dcera by měla jít po boku princezny Charlotte za družičku.

Na obřadu zazpívá italský operní pěvec Andrea Bocelli. Zahraje také královská filharmonie a chybět nebudou tradiční fanfáry.

Kdo se nezúčastní honosné veselky, je manželka prince Charlese Camilla. Ta totiž přislíbila účast na školní akci ve Skotsku ještě dřív, než byl oznámen termín svatby.

Svatební dort bude čokoládový v podzimních barvách. Po obřadu novomanžele a hosty pohostí královna Alžběta II., která nechá ve Windsoru uspořádat recepci.

Nejvíc však všechny zajímá, v jakých šatech se princezna Eugenie ve svůj svatební den objeví. „O šatech jsem hodně přemýšlela a myslím, že budou klasické a hodně tradiční. Bude chtít vypadat překrásně a jsem si jistá, že jí královna půjčí korunku,“ svěřila se módní kritička Hilary Alexander. Svatbu princezny Eugenie budeme vysílat na Blesk.cz od 10 hodin českého času.

Fotogalerie
29 fotografií