Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Dálnici D1 na Vysočině ucpaly desítky dopravních nehod

Dálnice D1 se zase proměnila v obrovské parkoviště
Dálnice D1 se zase proměnila v obrovské parkoviště  (Autor: Blesk - Jiří Čada)
Autor: Jiří Čada - 
7. února 2012
15:19

VYSOČINA – Sněžení na Vysočině téměř na celý den zablokovalo v úterý dálnici D1. Policisté vyšetřovali od časného rána desítky dopravních nehod.

„Jen v úseku pouhých šesti kilometrů došlo okolo deváté hodiny dopoledne od 96 kilometru do stéhokilometru k celkem čtrnácti dopravním nehodám,“ bilancovala úterní ráno na dálnici mluvčí krajských policistů Dana Čírtková.

Naštěstí, podle vyjádření policistů, došlo při těchto drobných nehodách jen jednomu lehkému zranění.

Video Desítky dopravních nehod zablokovaly dálnici D1 - Blesk - Jiří Čada
Video se připravuje ...

Teplota se v tu dobu na dálnici pohybovala okolo patnácti stupňů pod nulou. Na dálnici se střívavě v obou směrech tvořily mnohakilometrové kolony vozidel.

„Silničáři a dálničáři nám tvrdí, že v těchto tuhých mrazech nelze používat chemický posyp. Prý je zcela neúčinný,“ postěžovala Blesku policejní mluvčí.

Na krajské operační středisko v tu dobu docházely od řidičů neustálé stížnosti, že dálnice, ale i okolní silnice jsou kluzské a nesjízdné.

„Celekem jsme dopoledne vyšetřovali 30 dopravních nehod. Na řadě místech kraje pak v důsledku kluzkých vozovek uvízly kamiony,“ dodala k celkové situaci policejní mluvčí.

Video Auta na dálnice se pohybovaly krokem - Blesk - Jiří Čada
Video se připravuje ...

libor123 ( 7. února 2012 16:42 )

A zase je to tady. Nasněží a neumíme jezdit. Na dálnici a ani jinde. Kudla když sněží, tak jedu třeba 20 km v hodině ale dojedu. A nebo raději nevyjíždím.

Zobrazit celou diskusi