Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Ředitel zoo na chatu: Po odchodu Moji je Bikira šťastná

Autor: Tereza Hořínková - 
1. prosince 2011
13:33

Během měsíce se ředitel pražské zoo Miroslav Bobek dvakrát loučil se svými gorilami. Nejdříve zoologickou zahradu opustil maličký Tano, kterého Bikira po porodu odložila, a teď Moja. Jak to všechno snášel? Je unavený? Bude se mu po Moje stýskat? Na to všechno odpověděl na chatu Blesku.

Snad nejslavnější z pražské gorilí smečky, sedmiletá Moja, se zabydluje ve svém novém domově ve Španělsku. Jaký byl její odchod, jak se s ní pražská zoo rozloučila? Nejhůře nesou její odchod zřejmě fanoušci. "Fanynky to nesou nejhůř, její rodina je na tom lépe, nejvíc v pohodě je samotná Moja," prozradil na chatu v redakci Blesk.cz ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek.

Moja zatím zůstává v týdenní karanténě, první kontakty s novou smečkou však už proběhly a vypadají nadějně. "Zdá se, že Moja ke změně prostředí přistupuje se značným sebevědomím. To nám dává naději, že její zapojení by snad mohlo proběhnout bez větších problémů," odpovídal na dotazy zvědavých čtenářů Bobek.

Byť Mojin odchod ze zoo rozesmutnil mnohé, gorilí samici Bikiře, která s Mojou žila v jedné tlupě, se nejspíše ulevilo. "Vidím souvislost s tím, že se Bikiřino chování změnilo v době, kdy Moja opouštěla skupinu," řekl Bobek a souhlasil s tím, že Bikira, která před čtrnácti dny odmítla svého novorozeného potomka Tanu, v posledních pár dnech vypadá uvolněněji a spokojeněji.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi