Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Našly se klíče: Patří Aničce? Rodina to nebude komentovat

Autor: rum, rap, šim, Mediafax, jos - 
25. října 2010
13:13

Poslední a dlouho jediná stopa po zmizelé Aničce Janatkové (9) byl její batůžek, láhev na pití a bunda, kterou policie našla v den, kdy Anička zmizela. V pátek se neprokázalo, že nalezený žlutý medvídek by holčičce patřil. Až teď! Policie našla svazek klíčů, který pravděpodobně patří Aničce! Co na to rodina?

Téměř dvě stovky policistů, hasičů a také dobrovolníci v neděli pokračovaly v hledání zmizelé Aničky. Skupiny se ovšem přesunuli blíž k pražské zoo. A hned byli úspěšní! Našli tu totiž klíče, které mohou být Aničky! Zajistili také dalšího z bezdomovců, toho ale později propustili.

Terén v prohledávané oblasti je stále dost náročný. „Z křovin se vynořují ti, kteří se podílejí na pátrání a jsou uválení, zpocení, mokří, špinaví, hladoví, utahaní,“ uvedla mluvčí pražské policie Andrea Zoulová.

Přesto byl kolem 13. hodiny podle informací Blesku hlášen nový úspěch. Ve vysoké trávě na volně přístupném stavebním pozemku byly nalezeny klíče! Patří Aničce? "Zatím to nemůžeme potvrdit. S klíčemi se nyní postupuje tak, jak se běžně postupuje, když se najde věc, která by mohla patřit pohřešovanému," řekla pro Blesk.cz v pondělí ráno policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Rodina nebude nález klíčů komentovat

Blesk.cz oslovil také rodinu Aničky. "Rodina pohřešované Aničky se na žádost policie rozhodla, že žádný z nálezů, které by s případem mohly souviset, nebude komentovat," řekl rodinný přítel Janatkových, který v této těžké situaci za ně hovoří s médii.

Odvezli bezdomovce

Policisté navíc odvezli z lokality dalšího z bezdomovců. „Po zjištění totožnosti na služebně byl propuštěn,“ dodala později Zoulová.

V místě hledání se navíc vyskytuje řada dobrovolníků, kteří chtějí pomoci. „Pusťte nás tam, proboha, my víme, kde je!“ dožadují se hlavně senzibilové vstupu do uzavřené části.

Myslivec tu střílel na divočáka

K těžko uvěřitelné události došlo včera kolem 14. hodiny. Speciálně cvičení psi signalizovali nález mrtvého těla!!! Když špatně přístupný terén porostlý trním policisté prohledali, našli zastřeleného divočáka!

V době, kdy stovky policistů, záchranářů i dobrovolníků už 12. den prohledávají Troju, napadlo v sobotu večer jednoho z místních myslivců zajít na posed a střílet do tmy po všem, co se hýbe! Naštěstí jeho ránu schytal jen divočák. Jenže myslivec postřelené či mrtvé zvíře v sobotu večer už nenašel, tak se rozhodl dojít si pro něj za světla v neděli a snažil se vmísit mezi rojnici policistů! Ti ho naštěstí zadrželi a do prohledávané lokality nepustili...

Shelby16 ( 28. října 2010 22:50 )

to je můj nejnovější nápad. Viděla jsem to v jednom americkém filmu, že svědka vyslýchali ve stavu hypnózy a on jim vykecal úplně všechno ! Tahle metoda by mohla pomoct hýbnout s případem dopředu. Pokud podezřelý měl něco dočinění s Aničkou, pomocí této metody by to mohli z něho vypáčit.

kacota ( 28. října 2010 11:09 )

jaký nález zapomenutých fotografií?to je výmysel blesku, aby sa malo o čom písat.Fotky sú dostupné na nete a poukázal na ne jeden z diskutujúcih.

sabartnok ( 27. října 2010 16:04 )

veškeré kroky učinění policií nám nejsou známy a je to dobře. Ale když už se dostane cokoli do médií - předpokládám, že pouze to, co policie "pustí" - je třeba říci i "B", například, co vzešlo z nálezu klíčů (otisky), co vzešlo z nálezu zapomenutých fotografií, zda byly propátrány sklepy a ověřena alibi všech, kdo se s Aničkou znali a koho znala ona, vždyť nemusíme dělat, že nevíme o případech Kampuschové a dalších unesených dívek a říkat, že nemáme oprávnění kohokoli z jejího okolí podezírat. Když ani smečka cvičených psů dodnes nic nenašla, je zcela možné, že Anička fakticky na pozemcích mezi Zoo a Šutkou není. Stále nevíme, zda na batohu a lahvi byly ještě stopy někoho jiného než pána z Mostu. V případě, že o Aničce opravdu neví, měly by tam být i stopy toho, jenž batoh Aničce sundal ze zad. Pakliže nebyly, je on jediný, kdo se batohu dotýkal a tudíž ví, kde je dívka. Bylo prohledáno důkladně místo nálezu batohu? Desky, pod kterým ležel a dlažební kameny, na kterých jsou na fotce vidět desky? Souhlasím, že veřejnost nemusí vědět vše, ale ať už ví, nebo neví, stejně to zatím nikam nevede. Proto uvádím to, co nezodpověděl nikdo, ani bývalý policejní expert.

divilka ( 26. října 2010 22:30 )

je to složitý, zdá se mi divné, že ji za takovou dobu nenašli, jakoby ji někdo odvezl autem jinam, není dokázáno, že zůstala v místě, kde ji viděli naposledy, pod svícnem bývá největší tma, jen najít teen svícen...prála bych jí, aby to dobře dopadlo, šmudle malinký, je mi jí líto

howgh1 ( 26. října 2010 14:32 )

Mapka, kde je našli je u toho článku o družce podezřelého. Je to směr k ZOO, ale ještě dost daleko od ní. Takže se zřejmě posouvají směrem k ZOO. Já jsem teda hrozně překvapená, že ty klíče jsou její - pokud teda skutečně jsou.

Zobrazit celou diskusi