Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Kauza Nagyová: K výslechu jde i Němcová!

Miroslava Němcová vypovídala na policii kvůli kauze Nagyová
Miroslava Němcová vypovídala na policii kvůli kauze Nagyová  (Autor: Foto Blesk)
Autor: ljš - 
2. července 2013
16:13

Dřív byly dobré vztahy s Janou Nagyovou pro politiky nutnost, dnes by od ní nejraději dali ruce pryč. Někteří z nich kvůli ní dokonce museli na policii podat vysvětlení. Dnes vypovídala předsedkyně Poslanecké sněmovny Miroslava Němcová (ODS).

"Předsedkyně Poslanecké sněmovny Miroslava Němcová bude ve čtvrtek odpoledne vypovídat na policii v souvislosti s kauzou Jany Nagyové," informovala o tom její tisková tajemnice Eva Šmerdová.

Podle Šmerdové byla šéfka Sněmovny policií vyzvána ke svědecké výpovědi. Podá ji prý v Praze ve čtvrtek v odpoledních hodinách. Bližší podrobnosti o výslechu, ani o tom, zda budou na policii vypovídat i další poslanci, tajemnice Němcové neuvedla.

Jana Nagyová, dřívější šéfka kabinetu premiéra v demisi Petra Nečase (ODS), je podle policie zapletena do dvojice kauz - nelegálního sledování a údajné politické korupce. Je pravděpodobné, že se výpověď Němcové bude týkat druhého případu.

Korupce

V něm trojice bývalých poslanců ODS - Marek Šnajdr, Petr Tluchoř a Ivan Fuksa - čelí obvinění, že složila mandáty za slib dalších výhod, čímž měla porušit zákon. Do případu jsou zapleteni také někdejší náměstek na ministerstvu zemědělství Roman Boček a právě Nagyová.

Úplatek měl podle obvinění slíbit Nečas, který také údajně zajistil jeho poskytnutí. Spekulovalo se proto, že by se i on mohl dostat do hledáčku policie. Podle Šmerdové však zatím kancelář předsedkyně Poslanecké sněmovny neobdržela žádnou žádost o vydání některého z poslanců v souvislosti s případem. Podle dostupných informací Nečas ani dosud nevypovídal na policii. Ta však již vyslechla ministra financí v demisi Miroslava Kalouska (TOP 09).

joudajoudovy ( 3. července 2013 11:21 )

pokladacka vencu a navstevnice ceskych, moravskych i slezskych pomnicku tez nema svatozar. Narod ma kradkou pamet, kdyz se psalo, jak jeji synator zneuziva jeji sluzebni vozidlo k soukromym ucelum. Nadarmo se nerika, ticha voda, brehy mele. Staci, kdyz kape. Vsichni jsou to nenazrani zloradi. jeji prijmy: z podnikani, jako poslanec, jako predseda snemovny, stranicke prispevky a dalsi vyhody na bydleni, auto, pronajem kancelari, asistenta, reprezentaci, mobil a v neposledni rade, levne zradlo v kantyne. Druha Anezka ceska z ni nebude....

rudyptak48 ( 2. července 2013 20:39 )

Neříkám, že Němcová kradla, nebo tunelovala. Myslím si však, že povinností každého občana, alespoň podle zákona, je nahlásit úřadům trestní činnost svých kolegů. Pokud tahle svatá "panna Orleánská" o ničem za celou dobu působení ve špičkách ODS nevěděla, tak já budu zřejmě neposkvrněný Spasitel. Kdo kryje trestnou činnost je také vinen a měl by být podle zákona potrestán, a je to navíc předsedkyně poslanecké sněmovny, která zákony schvaluje. To je tedy morální příklad pro občany.

lillyli ( 2. července 2013 18:05 )

No, kdyby měli zavřit Němcovou, tak pak už každého politika. To by tu nikdo nezbyl...ani na radnicích.

Zobrazit celou diskusi