Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kalousek riskuje kriminál?! Nechal jsem se uplatit večeří, jdu se udat!

Miroslav Kalousek si koleduje o kriminál
Miroslav Kalousek si koleduje o kriminál  (Autor: Foto Blesk – Martin Sekanina)
Autor: ČTK - 
21. června 2013
12:57

Koleduje si Kalousek o kriminál? Faktický šéf TOP09 na sebe podá trestní oznámení za uplácení. Prý se ho dopustil tím, že se nechal pozval na večeři od ministrů Kuby a Schwarzenberga. Protislužbou mělo být uvedení jejich návrhů zákonů na schůzi v Senátu.

Kalousek dnes senátorům řekl, že slíbil zastoupit v Senátu ministra zahraničí Karla Schwarzenberga (TOP 09), ministra průmyslu a obchodu Martina Kubu (ODS) a ministra dopravy Zbyňka Stanjuru (ODS) při projednávání jejich návrhů. "Oni mi slíbili, že když to předložím za ně, tak mě každý z nich pozve na večeři," uvedl.

"Když jsem se připravoval na toto jednání, tak jsem si uvědomil, že podle moderního výkladu trestního práva jsem se nepochybně dopustil korupčního jednání s cílem zajistit si osobní prospěch, na který nepochybně nemám nárok," řekl. "A protože jsem sliboval věrnost ústavě a zákonům České republiky, jsem proto povinen podat na sebe v tomto vystoupení trestní oznámení," dodal.

U senátorů se jeho vystoupení s pochopením nesetkalo. Senátor ČSSD Jiří Dienstbier ho vyzval, aby se zdržel arogantního zlehčování situace.

Ministr financí vyjádřením reagoval na případ údajné korupce, v němž byli minulý týden obviněni tři bývalí poslanci ODS - Petr Tluchoř, Ivan Fuksa a Marek Šnajdr, a také nyní už bývalá šéfka kanceláře premiéra Petra Nečase (ODS) Jana Nagyová. Podle policie si trojice poslanců nechala slíbit od Nagyové a exnáměstka ministra zemědělství Romana Bočka výměnou za poslanecký mandát úplatek ve formě postů ve firmách, v nichž je majoritním akcionářem stát.

Policisté v rámci vyšetřování vyslechli ve čtvrtek i ministra Kalouska. Při odchodu Kalousek řekl novinářům, že konstrukce státního zástupce připomíná spíše třídní nenávist než právní názor. Ministr uvedl, že doufal, že trojice je obviněna z něčeho jiného, "než že se rozhodli pracovat". Kdyby prý tři obvinění exposlanci řešili situaci tím, že by odešli na pracovní úřad a pobírali sociální dávky na úkor daňových poplatníků, byli by to podle Kalouska bezúhonní občané.

ivuska1 ( 28. června 2013 22:11 )

ivuska1 ( 28. června 2013 22:10 )

Jeste se ha.jzl vysmiva vsem do ksichtu. Kdy pujde konecne uz sedet !!!???? Co Parkanova ??? Dobre to Kalous zaridil, ze se nic nevysetruje !!!!

guido ( 25. června 2013 04:05 )

No, je videt, ze nas mate totalne na haku! 

gamehoror ( 21. června 2013 23:01 )

Já bych mu tu radost jako soudce i poskytl a dal bych mu za tu večeři 2 měsíce bezpodmínečně a kdyby měl kecy tak mu přihodit půl roku za zesměšňování a pohrdání soudem když si tak koleduje

aluman ( 21. června 2013 21:01 )

Když víš, tak víš. Já také vím. Škodná na tom můžeš být jedině ty, kdyby tě to potkalo a držela by ses toho co víš.

Zobrazit celou diskusi