Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Nekompromisní Zeman: Vláda by měla odstoupit, je dost důkazů

Zeman si myslí, že by Nečasův kabinet měl odstoupit. Premiér se ale vzdát nechce.
Zeman si myslí, že by Nečasův kabinet měl odstoupit. Premiér se ale vzdát nechce.  (Autor: ČTK, archiv)
Autor: ČTK, lm - 
15. června 2013
12:39

Miloš Zeman se rozhodl zasáhnout do stávající politické krize. Podle prezidenta by kvůli současnému skandálu kolem nejbližší spolupracovnice premiéra Petra Nečase (ODS) neměla jeho vláda pokračovat.

"Já pokládám vznesená obvinění za velmi závažná a po vyslechnutí jak pana policejního prezidenta, tak pana nejvyššího státního zástupce, docházím k závěru, že jsou podložená dostatečnými důkazy. To je sice nepřímá, ale poměrně jasná odpověď," reagoval Zeman na otázku, zda je adekvátní, aby Nečasova vláda pokračovala.

Hlava státu se dosud k vyšetřování, v jehož středu je šéfka Nečasovy kanceláře Jana Nagyová, příliš nevyjadřovala. Chtěla k případu znát více informací. V pátek se proto Zeman sešel s policejním prezidentem Martinem Červíčkem, nejvyšším státním zástupcem Pavlem Zemanem, ministrem spravedlnosti Pavlem Blažkem (ODS) a také premiérem Nečasem a předsedou opoziční ČSSD Bohuslavem Sobotkou.

Video  Pietního aktu v Lidcích se zúčastnil i Miloš Zeman  - Jan Jedlička, Vera Renovica
Video se připravuje ...

Nečas odstoupit nechce

Ministerský předseda odstoupit odmítá a dosud ho podporovali i jeho spolustraníci a ostatní strany vládní koalice. Podle některých se však jejich postoj může změnit, pokud dnes ostravský soud uvalí na Nagyovou vazbu.

Policie ji obvinila z podplácení a organizování zneužití pravomoci úřední osoby. Údajně se podílela na korupci rebelujících poslanců za ODS Petra Tluchoře, Ivana Fuksy a Marka Šnajdra a nechala nezákonně sledovat Vojenským zpravodajstvím premiérovu manželku a dva zaměstnance úřadu vlády. V kauzách jsou vedle ní a trojice někdejších rebelujících poslanců obviněni i čtyři další lidé včetně současného i budoucího šéfa vojenské tajné služby.

123automobil ( 16. června 2013 07:07 )

e.44 ( 16. června 2013 00:18 )

O ideje skutečně nejde. Ale podívej se na rozdíl mezi politiky postkomunistických zemí, kde za minulostí neudělali tlustou čáru a komunisty neodstavili, a zemí komunismem netknutých. V postkomunistických zemích nejde politikům o nic jiného než o ojebávání lidí všemi možnými způsoby, jak byli z minula zvyklí a prochází jim to jelikož politická kultura těchto zemí je na nule, jelikož není z čeho vybírat, všechny strany stojej za prd. V komunistickou diktaturou netknutých zemích si politici musejí dávat zatraceně bacha na průšvihy a když se nějaký provalí, tak okamžitě odstupují, jelikož už jsou nadále nepřijatelní, lidé by je neuznávali a oni by svým setrváním ve funkci navíc poškodili vlastní stranu. U nás je to bohužel v pérdeli, jelikož ti komunistickým svinstvem prosáklí šmejdi jsou ve všech stranách a není z čeho vybírat, jelikož je to všude stejné. Kdyby se v '89 začalo s čistým stolem, kdyby všichni co kdy byli rudí jakýmkoliv způsobem, dostali zákaz veřejné a politické činnosti, vytvořili by se tu různé strany, každá jiná, jelikož by je nespojovala otrava komunistickou nákazou, která je v současnosti ve všech stranách, a bylo by z čeho vybírat. Netvrdím, že by ty strany byly ideální, ale každá by byla v něčem jiném špatná, v něčem jiném dobrá a lidi by si mohli vybírat podle toho co preferují. Ale vybírat si ze stejných gaunerů, jenom jinak barevných, to je k ničemu.

keep.smiling ( 15. června 2013 23:59 )

doktorko, vážím si většinou tvého názoru, ale věř prosím tomu, že pokudby demokracie měla fungovat jen na principu slušnosti a morálky, tak nikdy demokracie u nás (ani jinde ve světě), nebude. protože to by člověk musel od základu změnit své geny, člověk je ve své podstatě dravec a pokud má příležitost, tak se právě mnohý jako dravec zachová. Není vynalezen systém, který by na 100 %, nebo alespoň z části, dobře fungoval a ke spokojenosti většiny obyvatel. Proto demokracii, v tom pravém slova smyslu nikdy lidstvo, bude vždy zneužívat!!

keep.smiling ( 15. června 2013 23:55 )

?? jsi přeci natolik chytrá, abys věděla, že nikdy nikomu ve vysoké politice nejde o nějaké ideje - ať to jsou pravičáci, nebo levičáci, ať vládnou ti nebo oni...vždy jen o vysoký post, tím pádem o moc a peníze...bylo to tak od nepaměti a vždy to tak bude!! To nejsou převlíkači, to jsou lidé, kteří prostě "jdou" do politiky, i kdyby sem přišli zelení mužíčkové - obarvili by e pak na zeleno... a s tím nějaká komunistická strana či její ideje nemá nic společného, natož s nějakým "smýšlením...

vonamula ( 15. června 2013 23:45 )

ááá, zeman si přepnul televizi ze šlágru na teletext a vydal prohlášení pro novinářskou lůzu

Zobrazit celou diskusi