Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Jednání soudu se protahuje: Ve vazbě zatím Tluchoř, Fuksa a Boček

Autor: ljš, ČTK - 
15. června 2013
13:30

Naděje Jany Nagyové, že po jednání soudu zamíří na svobodu, jsou čím dál menší. Do vazby už soud totiž poslal kvůli obavám z ovlivňování svědků exposlance Tluchoře, bývalého ministra zemědělství Fuksu a jeho náměstka Bočka. Že by se na osobu vrchní ředitelky kabinetu díval jinak, je nepravděpodobné.


Ostravský soud uvalil vazbu také na bývalého předsedu poslaneckého klubu ODS Petra Tluchoře, který čelí obvinění z korupce. Novinářům to řekl jeho advokát Marek Nespala. Před Tluchořem už soud poslal do vazby bývalého ministra zemědělství Ivana Fuksu a jeho někdejšího náměstka Romana Bočka. V kauze je obviněn také bývalý poslanec Marek Šnajdr. Kdy se bude rozhodovat o vazbě pro něj, zatím není jasné.

Obvinění nerozumí

Důvody verdiktu soudu jsou podle Nespaly stejné jako v předchozích případech, tedy obava z ovlivňování svědků a spoluobviněných. "Rozhodování bylo dlouhé a přerušované. Bylo to velmi náročné, jak pro soud, tak i pro nás," řekl.

Jeho klient podle advokáta stále nerozumí předmětu obvinění. Jde o delikátní právní problém, který určitě skončí u soudů nejvyšších stupňů, řekl Nespala. "Aby politici věděli, pokud převezmou politickou funkci, co můžou a co nemůžou, protože prozatím si mysleli, že jednání o těchto věcech je zcela normální," dodal.

Korupce

Trojice poslanců - Tluchoř, Fuksa a Šnajdr - složila mandáty loni v listopadu kvůli sporům o vládní daňový balíček. Zákonodárci byli podle vyšetřovatelů ke svému odstoupení motivováni nabídkou členství v managementu Českých drah, Čepra a Českého Aeroholdingu. S pomocí hlasů poslanců, kteří je ve Sněmovně nahradili, pak vláda balíček prosadila a zažehnala několikatýdenní vládní krizi.

miloslav7 ( 15. června 2013 15:20 )

MĚLY BY VZNIKNOUT NOVÉ POLITICKÉ STRANY. Média v ČR přetékají spoustou informací týkajících se odsouzení hodného působení členů a příznivců Občanské demokratické strany. Několik členů ODS bylo zatčeno a obviněno z organizovaného zločinu. Korupce pronikla do nejvyšších pater politiky. Hlava této zavržení hodné zločinecké organizace bylo přímo v centru vlády. V příštích volbách do sněmovny nebude stávající zkorumpované vládní strany skoro nikdo volit. Bylo by dobré, kdyby ve volbách soutěžily také nové strany. Strany, které budou mít čistý štít a vznešení ideály. Jeden pokus o vznik nové politické strany je následující: ČESKÁ GLOBÁLNÍ STRANA - Je to dobrý název politické strany? Hledám přátele, kteří mají zájem o práci v přípravném výboru ČESKÉ GLOBÁLNÍ STRANY, která bude působit převážně v rámci vnitrostátní politiky, ale také bude působit ve světové (globální) politice. . .....mobil: 773077093 . .....E-mail: aksalibag@seznam.cz .....skype: miloslav.dedek1 Další informace o programu ČESKÉ GLOBÁLNÍ STRANY jsou na: http://***miloslav7.blogspot.cz/

danuska555 ( 15. června 2013 15:15 )

Jako jak? Jednani , se protahuje....... To toho maji tolik!!

danuska555 ( 15. června 2013 14:49 )

Schvalne to budou, protahovat ,,nakonec je stejne propusti. Uvidite, tyhle smejdi v tom u i chodit! Za prachy jde vsech o !

ppadys13 ( 15. června 2013 14:36 )

ta *** už je ve vazbě

zubni.pasta ( 15. června 2013 14:20 )

Největší bůh je Kalousek.

Zobrazit celou diskusi