Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

První dáma jako princezna? Zemanovou oblékne návrhářka arabských šejků

Autor: ČTK, šim - 
15. února 2013
14:20

Mezi její klientelu patří nejbohatší arabští šejkové a princezny této planety. Česká rodačka Blanka Matragi oblékne budoucí první dámu České republiky Ivanu Zemanovou. „Poslechla moje rady,“ libovala si návrhářka. Barvy si však prý paní Ivana prosadila svoje.

Ivana Zemanová přestane být šedou myškou zahalenou do neforemných modelů z konfekce. Pokud se chce zodpovědně ujmout roli první dámy, bude tomu muset přizpůsobit minimálně také styl oblékání. Se změnou šatníku Zemanové pomáhá světoznámá návrhářka Blanka Matragi, na jejíž novou kolekci se do Obecního domu přišla Zemanová podívat v doprovodu své dcery o uplynulém víkendu.

"Nikdo se první dámou nestává okamžitě," řekla Matragi pro ČTK. S Ivanou Zemanovou jí čeká zřejmě hodně společných chvil strávených na modely pro nejrůznější oficiální akce, které bude muset jako manželka prezidenta absolvovat.

Zemanová Matragi poslechla

"Při výběru střihu a tvarosloví docenila mé rady, ale při výběru barev si prosadila ty, které jsou jí blízké - barvy moře, přírodní tlumené barvy a ocelově šedou a stříbrnou," řekla návrhářka. Manželka příští hlavy státu prý docenila multifunkčnost, komplexnost a nadčasovost její kolekce.

K Blance Matragi si obě nejbližší ženy budoucího prezidenta našly cestu možná i proto, že slavná módní návrhářka Zemana podpořila v kampani. "Jsme oba z Vysočiny a jsme si, myslím, velmi podobní v otevřenosti, s níž přistupujeme ke světu, ve spontánních reakcích. Také se mi v jeho volebním programu líbilo, že bojuje proti amatérismu - to je i moje krédo," řekla Matragi.

Hodinové konzultace

"Po několikahodinovém rozhovoru jsme se dostaly na nějakou názorovou vlnu i v oblasti módy, kdy jsem vycítila, jak by asi reagovala na moje šaty, a teprve poté jsem jí je začala prezentovat. Nakonec myslím, že byla ochotná zkusit si i šaty, po kterých by předtím nesáhla," řekla.

Matragi tvrdí, že podobně pracuje s každou klientkou. "Každá žena mě motivuje, nepodceňovala bych žádnou ženu, vnímám každé gesto od lidí," říká. Kteroukoli ženu, pro níž pracuje, vnímá jak osobnost. "Abych pro ni navrhla to, co pro ni bude příjemné a netlačila ji do něčeho, co bude proti její přirozenosti - skrze odívání vyjadřuje každý svůj životní postoj," vysvětluje svůj přístup k práci.

doktorka6 ( 22. února 2013 21:55 )

Paní Zemanové je mi fakt líto, užívala si svého klidu od lidí i manžela a nejednou, tumáš čerte kropáč! Musí chudák mezi lidi a navrch s manželem. Když se dívám na paní návrhářku, nevím proč se mi vybavila pohádka ,,Mrazík,, ,,Mámo, jak vypadám, jako princezna?,,Ne, ty jsi královna! Ne, ty jsi jako císařovna!,, Soucítím s paní Zemanovou a moc jí držím palce, aby se nenechala navlíct do něčeho v čem se nebude cítit přirozeně, jen aby se někomu zavděčila...

itartas ( 16. února 2013 15:41 )

Matragi-to nebyla moc dobrá volba.Dělá krásné šaty, ale pro Ivanu nebo Kate Zemanovou možná tak na nějaký ples. Nevím kdo ji to radí, kterej trouba.

raduzkaxxx ( 16. února 2013 15:03 )

Matragi bude dělat na Letné ,( kde bude shromaždiště autobusů) vrchní dispečerku a půjde v čele průvodu

picpa ( 16. února 2013 14:37 )

Kmotři, Janek Kroupa a televize Nova chtějí poškodit Bártu a véčka! Proč? Protože z nich mají strach - Bárta třeba teď organizuje spolupráci s Holešovskou výzvou a to by mohlo mocipány hodně bolet!!!!

weirdov ( 16. února 2013 10:46 )

spis by to chtelo Posh

Zobrazit celou diskusi