Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Zeman začal úřadovat: Jsem stále stejně krásný! Vtipkoval a jednal s Weiglem

Autor: simao, ČTK - 
1. února 2013
14:29

Miloš Zeman se nechal slyšet, že o svých spolupracovnících má jasno. Konkrétní jména však zatím neprozradil. Přesto se dají vypozorovat z návštěv, které za Zemanem dorazily do jeho prezidentské kanceláře, kam Zeman přijel dobře naladěný.

Podle všeho by členy Zemanovy hradní skvadry měli být především lidé, kteří se zapojili i do jeho volebního týmu. A protože to byli především Zemanovci, kdo stál za "důchodcem z Vysočiny", spekuluje se hlavně o nich.

Na Hrad by se tak mohl vypravit šéf Zemanovců Vlratislav Mynář, který na jednání do prezidentské kanceláře v Loretánské ulici přijel dnes ještě před Zemanem. "Konečné rozhodnutí je na panu Zemanovi," řekl a nevyloučil tak, že se Zemanem bude spolupracovat i nadále.

Dalšími adepty jsou místopředsedové strany Zdeněk Štengl a Martin Nejedlý, který působí též jako český zástupce firmy ruské těžařské firmy Lukoil. A také manažer Zemanova volebního týmu Vladimír Kruliš.

První den v úřadu: Schůzka s Weiglem

Zeman ve své kanceláři úřadoval dnes vůbec poprvé od návratu z Vysočiny, kde relaxoval po náročném volebním maratonu. Do prezidentské kanceláře dnes za ním jako dorazil i Klausův kancelář Jiří Weigl. Ten však na Hradě pokračovat nebude, i když Zeman měl o jeho služby zájem.

Schůzky jsou součástí příprav na převzetí prezidentského úřadu. "Mám setkání s pracovníky Kanceláře prezidenta republiky a několik dalších návštěv," řekl novinářům Zeman a zavtipkoval: "Jsem stále stejně krásný, nezměnil jsem se."

S Weiglem dnes řešil detaily své březnové inaugurace a také oznámil, že již začal pracovat na svém projevu. Již dříve pak Zeman uvedl, že si na Hradě naopak nepřeje dva Klausovi spolupracovníky - Petra Hájka a Ladislava Jakla.


Tajemníkem Hlinovský

Po Zemanově boku byl opět jeho "stín", tajemník Jaroslav Hlinovský. Bývalý zaměstnanec lobbisty Miroslava Šloufa a svědek v miliardovém podvodu s levným bydlením kauze H-System by měl mít místo na Hradě jisté.

Za Zemanem pak dorazili i šéf Správy Pražského hradu Ivo Velíšek, vlivný právník, lobbista a šéf Českého svazu tělesné výchovy (ČSTV) Miroslav Jansta, který chtěl Zemana prý jen pozdravit, a senátorka a bývalá ministryně zdravotnictví Milada Emmerová. 

Nový kancléř: Šlouf, Balvín, nebo někdo jiný?

O tom, kdo Zemanovu kancelář povede, však spekulace neutuchají. Podle LN by se jím mohl stát bývalý šéf České televize Jiří Balvín. Zemanovi radil již během kampaně - ohledně mediálního vystupování.

"Mám k Milošovi vztah od dávných let, kdy jsem byl na Kavčích horách. Jde o lidský, pozitivní vztah, za který se nestydím," řekl LN Balvín. Zeman již dříve odmítl spekulace, že by se novým kancléřem mohl stát jeho kamarád Miroslav Šlouf. 

itartas ( 7. února 2013 13:31 )

Baví mě, jak se hned chytnou každého slova co pronese, vždyť je to nadsázka a prča. To už by jeden vážně nemohl otevřít pusinku a zažertovat. Že urozený kníže si postěžoval, že nemá čas na sex díky volebnímu frmolu už nikdo neřešil. Což mi přišlo vzhledem k jeho věku docela nechutný a nevkusný.

handgood ( 4. února 2013 08:24 )

Také jsem rád, že jsi rád... takže všeobecné spokojenost?

japos22 ( 3. února 2013 11:21 )

Jsem rád, že jsi zareagoval, teď je jasné, o co Ti jde

handgood ( 2. února 2013 13:14 )

Pokud vypadáš stejně jako on, tak máš důvod k úsměvu.

handgood ( 2. února 2013 13:12 )

Kopíruji své články, ne tvé. Pokud vím, zatím si nic kloudného nesplodil. Volební kampaň nikdy nekončí, pokud vím. Asi žiješ někde na Marsu.

Zobrazit celou diskusi