Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Kníže zpíval, Zeman dělal aligátora! Reportérku však nevyděsil

Miloš Zeman pobavil po volbě svým aligátorem
Miloš Zeman pobavil po volbě svým aligátorem  (Autor: Reprofoto TV Prima)
Autor: simao, INT - 
14. ledna 2013
11:03

VIDEO: Zatímco Karel Schwarzenberg zaujal po volbě zpěvem české hymny, nebo alespoň pokusem o něj, Miloš Zeman na sebe upoutal pozornost něčím jiným. Aligátořím řevem! Moderátorku však nevyděsil, ani nevyvedl z míry. 

Že Miloš Zeman nemá novináře zrovna v oblibě je známá věc. Svůj volební štáb ostatně zřídil v restauraci v Loretánské ulici a šlo patrně o jeden z nejmenších a nejstísněnějších prostorů, jaký mohl vybrat.

S poťouchlým úsměvem pak Zeman po postupu do 2. kola volby rozdával rozhovory. A byl poměrně dobře naladěný. Zatímco reportérovi Novy Hruškovi uštědřil v nestřežený okamžik herdu do zad, reportérku Primy se pokusil vyděsit něčím, co nikdo nečekal.

Zeman odpovídal na otázku, zda vlastní mobilní telefon. Svou odpověď okořenil prazvláštním aligátořím gestem, které náramně pobavilo i jeho samotného. Popisoval při tom telefon pro seniory, který příležitostně používá.

Zeman však může směle konkurovat jinému vtipnému momentu - spontánnímu zpěvu hymny ve štábu druhého postupujícího, knížete Schwarzenberga, ve kterém Česko našlo svou novou Superstar. Pěvecký výkon famózní, jen ten text občas vypadával.

Video  Karel Schwarzenberg si se štábem zazpíval státní hymnu  - Pavel Machan
Video se připravuje ...

Ale zpátky k Zemanovi. Na jeho televizním rozhovoru zaujalo i něco dalšího. Na dotaz novinářky, zda se chystá nějak výrazněji slavit, třeba až do rána, odvětil:  "Když do devíti, tak je to hodně."

Blesk však Zemana přistihl v restauraci s jeho dcerou a přáteli nad sklenkou vína a "pařil" podstatně déle. A pilo se hodně a do dna. Padlo i několik panáků, a to i z moravské slivovice, kterou Zemanovi dovezl hejtman Michal Hašek.

Loučil se ve 22:37. "Já už jdu spinkat," svěřil se Blesku a doprovázela ho právě Kateřina, která mu čas od času udávala i směr.

Zemanův televizní výstup se mezitím na internetu rychle stal terčem posměšků. Prý byl prezidentský kandidát již jaksi unavený. A objevily se i remixy Zemanova aligátora.

bieseger ( 15. ledna 2013 01:10 )

No nevím zrovna jestli tohle je správný příklad deziluze, jednoduše rozdíl je v tom že vaše "originální" nahrávky obsahují zvuk nahrávaný z mikrofonu pana knížete, takže ho můžete slyšet dokonale, kdežto blesk má pouze nekvalitní nahrávku pořízenou z místa posluchače. Ale to nic nemění na tom že člověk který sotva umí česky, natož zpívat naši státní hymnu by neměl být prezident.

mortis69 ( 14. ledna 2013 22:22 )

Kdyby jsi nebyl línej jak vandrák v Červenci,mohl jsi se vyučit a dělat řemeslo,a nesedět ve štábu za těžký prachy nás pracujících-militaristo.

lubosbeyr ( 14. ledna 2013 22:17 )

Trapné divadlo ale s vynikajícími herci.

jz1520 ( 14. ledna 2013 21:48 )

to je jedno. Slyšel jsem originál v televizi, vážně to stálo za to, jak čekal, až začnou zpívat a pak přibroukával konce slov

jz1520 ( 14. ledna 2013 21:45 )

souhlas. volí pořád dokola stejný týpky a pak brečí a brečí a brečí. I opice by se už poučila

Zobrazit celou diskusi