Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Kníže Schwarzenberg na chatu na Blesk.cz: Prozradil, proč usíná!

Ministr zahraničí Karel Schwarzenberg přišel do redakce Blesk.cz odpovídat na dotazy čtenářů.
Ministr zahraničí Karel Schwarzenberg přišel do redakce Blesk.cz odpovídat na dotazy čtenářů.  (Autor: Blesk - Pavel Hofman)
Autor: red - 
23. listopadu 2012
16:33

Ministr zahraničí, kníže a prezidentský kandidát Karel Schwarzenberg si ve svém našlapaném programu našel čas a zavítal do redakce Blesk.cz, kde odpovídal na dotazy čtenářů. Mimo jiné prozradil i tajemství usínání na veřejnosti a v Blesku také na chvilku zavřel oči.

Otázky, které čtenáři pokládali, nebyly zrovna v mírumilovném duchu, i přesto si ale kníže zachoval chladnou hlavu a třeba na nepříjemný dotaz, kdy konečně zmizí z politiky odpověděl s nadhledem, napsal, že vydrží, dokud mu budou stačit síly.

A kdyby zvolili Schwarzenberga prezidentem? „Polštář si určitě nevezmu, ale montérky ano!“ zavtipkoval. Montérkami myslel černé obleky. V boji o prezidentský post je ale velká tlačenice, aby se kníže probojoval, potřebuje podporu, čtenáře požádal o šíření jeho jména mezi sousedy a známé v dobrém duchu.

Video  Karel Schwarzenberg na chatu v Blesku  - Jan Jedlička, Eva Pospíšilová
Video se připravuje ...

Současný ministr zahraničí si je jist, že je vhodným kandidátem. „Mám největší průpravu, dvacet let jsem pracoval na Hradě jako kancléř Václava Havla, tak jsem se to řemeslo alespoň naučil,“ napsal jednomu ze čtenářů.

V neposlední řadě přiznal, proč na veřejnosti občas zavře oči. „V sedě se moc dobře nespí, ale pořád je to lepší, než poslouchat nějaké projevy.“ O tom, že má kníže dobrý smysl pro humor, není pochyb. Koneckonců to, co na českém národu oceňuje nejvíc, je právě jejich humor, byť jde často za hranici.

krab ( 15. prosince 2012 09:09 )

krab ( 15. prosince 2012 09:09 )

krab ( 15. prosince 2012 09:08 )

krab ( 15. prosince 2012 09:06 )

"Mám největší průpravu, dvacet let jsem pracoval na Hradě jako kancléř Václava Havla," Blesku, když už něco přepisuješ z chatu, tak to aspoň přepis správně. Počítej se mnou, kolikrát byl Václav Havel prezidentem, jak dlouho trvá jedno volební období? Je to 20 let? Nehledě na to, že tam pan Kníže po celou dobu nebyl...

cornela ( 6. prosince 2012 23:47 )

Z té diskuse tady je mi na blití, jste až na nějaké čestné výjimky primitivové nevzdělaní a hlavně závistivci, je jedno jestli je člověk šlechtic nebo nevzdělanec bez titulu, ale rozhoduje charakter

Zobrazit celou diskusi