Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Obří ztráty Rusů na frontě. Okupantům došly pytle na mrtvoly, shánějí je na sítích

Autor: ver - 
22. října 2023
17:54

Dobrovolnice ruské armády, která momentálně působí na válkou zmítané Ukrajině, veřejně vyzvala k nákupu a následnému zaslání pytlů na mrtvoly. „Pokud by někdo mohl pomoci s nákupem pytlů na mrtvoly, jsou teď opravdu velmi potřebné. Nemám sakra žádné tušení, kde je sehnat,“ řekla dobrovolnice ve videu, které zveřejnila na sociální síti X. Informuje o tom server Newsweek. 

Záběry byly natočeny ve vesnici Andriivka v Doněcké oblasti, která byla v posledních týdnech místem intenzivních bojů. „Prosím, pomozte, kupte pytle, pokud můžete. Jsou nutně potřeba. V Doněcku je hrozný nedostatek,“ řekla dobrovolnice. 

Žena ve videu požádala i o další zásoby v podobě oblečení a jídla. Varovala ale před možnou úmyslnou kontaminací surovin, pokud by byly přepravovány v baleních, která nejsou řádně uzavřena. „Také kdyby někdo mohl pomoci s oblečením a jídlem,“ požádala. „Potraviny by měly být jen v uzavřených obalech pro případ, že by do nich někdo něco přidal, víte, co tím myslím,“ dodala. 

Zmínila také velké množství ruských vojáků, kteří byli zraněni v konfliktech v Doněcké oblasti. „Poskytněme nyní pomoc chlapům v nemocnicích, je jich spousta, opravdu spousta a opravdu teď potřebují pomoc,“ řekla dobrovolnice. 

Přestože je Andriivka malá, leží přibližně 56 mil jižně od Bachmutu v Doněcké oblasti a je považována za symbolicky a takticky důležité místo kvůli přístupu k železničním tratím a své strategické poloze. 

Ruské síly nedávno rozpoutaly těžkou dělostřeleckou palbu na Andriivku a představitelé oblasti uvedli, že se zdá, že se Putinovi vojáci pokoušejí vesnici obklíčit. O ní Kyjev minulý měsíc prohlásil, že byla znovu dobyta. Navzdory úsilí ruských sil Moskva neučinila žádný potvrzený pokrok v oblasti kolem Andriivky nebo nedaleké vesnice Kliščiivka.

Video  Fiala popsal, proč ČR pomáhá Ukrajině. Odmítl, že by to bylo na úkor občanů  - Jakub Kopřiva, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa