Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Na Ukrajinu přijel Hašek. Dominátor v Charkově: „Hodně štěstí, Ukrajino!“

Autor: simao, ČTK - 
5. června 2023
19:31

Bývalý hokejový brankář Dominik Hašek přijel do východoukrajinského Charkova, uvedla ukrajinská hokejová federace. Ve videu zveřejněném na facebooku Hašek vyjádřil podporu ukrajinským hokejistům, ukrajinským dětem i celé Ukrajině, která se od loňského února brání ruské vojenské agresi.

„S velkým potěšením jsem přijel do Charkova, abych všem řekl, že podporuji Ukrajinu, ukrajinský sport, veškerou mládež i děti. Chci, aby mohly znovu hrát hokej a chodit do školy,“ říká rusky na videu Hašek.

„Good luck Ukrajina, good luck Charkov!“ zakončuje se širokým úsměvem a s palci nahoru.

Legendární český hokejista podle místního informačního portálu Gwara v Charkově navštívil místní sportovní zařízení a hovořil s charkovskými sportovci, kterým vyjádřil obdiv za to, že i během války dál trénují.

Fotografie zveřejněné portálem ho zachycují s hokejovými dorostenci nebo před torzem poničené budovy.

Hašek minulý týden na twitteru avizoval, že se na Ukrajinu chystá. Ve svém tweetu také kritizoval, že ruští hokejisté jsou dál v americko-kanadské hokejové soutěži NHL.

22:25
18. 4. 2024

Český prezident vyzývá USA, aby schválily zákon o pomoci Ukrajině

Prezident Petr Pavel byl hostem zahraniční televize CNN, kde komentoval českou iniciativu nákupu munice pro Ukrajinu. Vyslovil přání, aby americký Kongres schválil zákon o pomoci tohoto státu, který se potýká s ruskou agresí. Podle české hlavy státu Evropa přebírá sice více odpovědnosti, ale USA je stále největším podporovatelem. Pavel také prozradil, že se identifikovalo na milion kusů munice v zahraničí, neprozradil ale, od koho se bude munice kupovat. I kvůli bezpečnosti daného státu vůči Rusku. 

21:40
18. 4. 2024

Úspěch slovenské iniciativy na nákup munice ocenila i česká ministryně obrany Jana Černochová (ODS). 

„Na ObranaTweetuje jsme samozřejmě připravení poskytnout iniciativě konzultace ohledně výběru a nákupu vhodné munice, jako je to v případě naší spolupráce s DarPutinovi. Moc děkujeme! Jsme rádi, že jste v tom s námi a pomáháte Ukrajině se bránit,“ uvedla na sociální síti X. 

21:06
18. 4. 2024

Život ve městě Orikhiv na Ukrajině.

Zobrazit celý online

Video  Dominik Hašek o Rusech, olympiádě a „vrahovi“ Putinovi  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa