Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C

Šílený čin ruského herce kvůli válce na Ukrajině: Před očima diváků si podřezal žíly!

Autor: rc, swp - 
3. dubna 2023
18:32

Na jevišti si před očima diváků podřezal žíly Artur Šuvalov! Ruský herec ze sibiřského města Ulan-Ude otřesným činem protestoval proti propuštění ředitele divadla, který se vyjádřil proti ruské agresi na Ukrajině. Diváci otřesný čin zachytili na kamery a video koluje po sociální síti Telegram.

Diváci se sešli v ruském divadle ve městě Ulan-Ude na Sibiři, aby si užili divadelní zážitek. Představení se ale zvrtlo v horor. Herec Artur Šuvalov předstoupil na jeviště před diváky, vytáhl z kapsy nůž a pořezal si zápěstí na pravé ruce! Z hlediště se začaly ozývat zděšené výkřiky a jedna z jeho kolegyň zděšeně odvracela tvář.

Video  Herec Artur Šuvalov si na jevišti podřezal žíly. Protestoval proti propuštění ředitele, který se postavil proti ruské invazi na Ukrajinu.  - Twitter
Video se připravuje ...

Propuštění a šikana

Ještě dříve, než sám sebe poranil, divákům řekl, že celý rok jej vedení divadla ponižovalo, zesměšňovalo a dělalo vše pro to, aby v divadle skončil. V roce 2022 podle Insideru propustili místního ředitele Sergeje Levického za to, že se postavil proti ruské invazi na Ukrajině.

Za bývalého ředitele se ale postavili herci, kteří usilovali o to, aby byl znovu dosazen na ředitelský post. Od té doby podle Šuvalova čelí herci „šikaně“. Na protest dokonce herci odstranili z budovy divadla transparent s písmenem „Z“, které se stalo symbolem invaze na Ukrajinu, a podali stížnost na nového uměleckého ředitele Vjačeslava Djačenka.

„Dnes propustili mou ženu Světlanu Poljanskojovou, vedení podepsalo její rezignaci. Už odmítám tohle zacházení nadále snášet,“ uvedl Artur. „Ještě jednou vás žádám o odpuštění, ale jsem vyčerpaný a nezbývá mi žádná jiná možnost. Chci jen říct, že Vjačeslav Michajlovič Djačenko (umělecký ředitel - pozn. red.) a Natalja Nikolajevna Svetozarovová (divadelní režisérka - pozn. red.) jsou zodpovědní za mou smrt,“ dodal herec s tím, že si podle něj diváci zaslouží „inteligentní vedení“.

Přítomní uvedli, že si nejprve mysleli, že je to součást představení. Zraněného herce, který trpí rakovinou, odvedli kolegové z jeviště a pak jej převezli do nemocnice. Podle informací britského deníku Daily Mail je ve stabilizovaném stavu. Video se začalo rychle šířit po sociální síti Telegram.

22:00
30. 4. 2024

Vážení čtenáři, pro dnešek se s vámi loučíme. Pokračovat budeme zase zítra v brzkých ranních hodinách. Přejeme vám dobrou noc.

21:43
30. 4. 2024

Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg v rozhovoru pro agenturu Reuters řekl, že je potřeba přehodnotit způsob koordinace mezinárodní vojenské pomoci pro Ukrajinu.

20:50
30. 4. 2024

 Proruský ukrajinský politik a podnikatel Arťom Marčevskij, kterého česká vláda minulý měsíc zařadila na národní sankční seznam, dostal na Slovensku dočasnou ochranu, napsal dnes Deník N. Praha přitom počítala s tím, že Marčevskému v dohledné době dočasnou ochranu, kterou v Česku získal po ruské agresi na Ukrajinu, odebere. Tím by přišel o povolení k pobytu na celém území EU. Nyní ale bude záležet na postoji slovenských úřadů.

Zobrazit celý online

Video se připravuje ...
Další videa