Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Děti ruských oligarchů si užívají válce navzdory: Výlety na Západ nebo do Dubaje!

Autor: rix - 
19. ledna 2023
05:00

Děti zámožných oligarchů z Ruska se nestydí dávat na odiv bohatství a luxus. A to i přesto, že za humny zuří krvavá válka. Nejsou to ledajací zbohatlíci. Většinou jde o potomky sankcionovaných osob. Blahobytu si po svém užívá i dcera ruského ministra obrany Sergeje Šojgua. Za štěstím potomci válečných štváčů vyrážejí do Dubaje, na Bali nebo na Seychely. 

„NATO vede válku proti Rusku i našemu spojenci Bělorusku,“ čertil se Sergej Naryškin, ředitel zahraniční zpravodajské služby. Jeho dcera Veronika tentýž názor zřejmě nesdílí. Vyrazila na dovolenou do prosluněného Turecka, člena Severoatlantické aliance. Na dovolené často vyráží se svou kamarádkou Viktorií Kosolapovou, dcerou bývalého slavného fotbalisty moskevského Lokomotivu Alexeje. 

Na dovolené Veronika často vyráží se svou kamarádkou Viktorií. Na dovolené Veronika často vyráží se svou kamarádkou Viktorií. | Instagram

Děvčata se posléze na instagramu chlubí snímky z pláží a drahých hotelů. Rusky byly společně také v Itálii nebo Řecku. Když už Evropa Veroniku Naryškinovou nebavila, vydala se na Bali. Jedna noc v luxusním resortu ji stála v přepočtu zhruba jedenáct tisíc korun. Peníze svého otce si tak vyloženě užívá. 

A nemusí se ničeho bát. Členové rodiny šéfa zahraniční zpravodajské služby nejsou zahrnuti na sankčních seznamech. Ani doma v Rusku se Veronika nemá špatně. Žije v bytě, který má podle serveru Insider hodnotu v přepočtu asi devatenáct milionů korun. 

Šojguová si užívá v Dubaji 

Dcera ruského ministra obrany Sergeje Šojgua také netráví čas ve své domovské zemi. Často vyráží na dovolenou do Dubaje. Ksenii Šojguovou prozradil instagram jejího údajného přítele Alexeje Stolyarova. Společně se ubytovali v hotelu, kde jedna noc stojí v přepočtu zhruba 160 000 korun. 

Dcera ruského ministra obrany Sergeje Šojgua v Dubaji. Dcera ruského ministra obrany Sergeje Šojgua v Dubaji. | Instagram

Válka jí je podle všeho proti srsti. Invazi na Ukrajinu způsobenou i jejím otcem nijak viditelně nepodporuje. Ksenia, světoznámá v ruském finančním průmyslu, dokonce nadále používá i již zmíněný instagram, i když vláda jejího otce jej označila za „extremistický“ a zablokovala k němu přístup na ruském internetu. 

„Svět se změnil na PŘED a PO,“ podotkla pouze ke konfliktu na Ukrajině. „Jakékoli vojenské akce jsou poslední možností, a to znamená, že jsme neměli jinou cestu ven,“ dodala. 

Syn ruského politika vyrazil do Ameriky

Vladimir Džabarov je váženým ruským politikem. V nedávném projevu vyjádřil nenávist vůči Spojeným státům. Jeho syn Alexandr Džabarov shodou okolností vyrazil na dovolenou právě do Ameriky. Se svou manželkou Sofií si užíval slunné Kalifornie. 

Džabarovův syn na rozdíl od svého otce na sankčním seznamu není. A tak dál cestuje do západních zemí. Během války dával na svůj instagram snímky ze Švédska a Norska. Snacha místopředsedy Státní dumy Alexandra Žuková si naopak užívala v Řecku. Na známý ostrov Mykonos vyrazila loni na podzim. 

10:43
Dnes

Španělsko ani Řecko nedodají Ukrajině systémy protivzdušné obrany, které Kyjev žádá k obraně před stupňujícími se ruskými útoky. Madrid však pošle baterii raket do systému Patriot. Informoval o tom dnes deník El País a agentura Reuters. Obě jihoevropské země byly v posledních dnech pod tlakem partnerů z Evropské unie, aby systémy Ukrajině poskytly.

8:50
Dnes

Ukrajinský soud dnes poslal do vyšetřovací vazby ministra zemědělství Mykolu Solského, podezřelý je z nezákonného nákupu státních pozemků. Soudce stanovil kauci ve výši 75,7 milionu hřiven (asi 44,8 milionu korun), píše agentura Ukrinform. Solskyj obvinění odmítá. Týkají se událostí z let 2017 až 2021, tedy z doby před jeho nástupem do funkce.

8:05
Dnes

Ukrajina dočasně stáhla z boje americké tanky Abrams M1A1, které se ukázaly být zranitelné při nasazení dronů, napsala agentura AP s odvoláním na představitele americké armády.

Zobrazit celý online

Video  Putinův ministr Šojgu navštívil ruské jednotky na Ukrajině  - Reuters
Video se připravuje ...

 

 

Video se připravuje ...
Další videa