Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Vyšší daně pro „zrádce“: Ruští poslanci chystají zákon, který tvrdě postihne emigranty

Autor: ČTK, swp - 
25. prosince 2022
11:13

Státní duma, dolní komora ruského parlamentu, připravuje zákon, na jehož základě mají být zvýšeny daně Rusům, kteří opustili zemi. Podle agentury Reuters to dnes uvedl předseda Státní dumy Vjačeslav Volodin. Od únorové ruské invaze na Ukrajinu, ale hlavně po vyhlášení mobilizace na podzim, odjely z Ruska desítky tisíc lidí.

„Ti, kteří opustili Ruskou federaci, nejenže na dálku pracují pro ruské firmy, ale také požívají všech výhod, které jim to dává v souladu s legislativou naší země,“ napsal Volodin na sociální síti Telegram. „Je správné zrušit jim výhody a zavést pro ně vyšší sazbu daně. Na příslušných změnách legislativy pracujeme,“ dodal.

6:11
Dnes

Ostré slovní výměny o podpoře bránící se Ukrajiny či ruském vlivu na nadcházející volby do Evropského parlamentu provázely dnešní debatu mezi předsedkyní Evropské komise Ursulou von der Leyenovou a dalšími kandidáty evropských politických stran na budoucího šéfa unijní exekutivy. Německá politička spolu se zástupci zelených či liberálů v debatě uspořádané bruselským webem Politico kritizovala evropskou krajní pravici za to, že podle nich hájí ruské zájmy.

6:05
Dnes

Dobré ráno, manželka britského prince Edwarda, vévody z Edinburghu, Sophie navštívila Ukrajinu, kde se setkala s prezidentem Volodymyrem Zelenským i s jeho manželkou Olenou. S odkazem na Buckinghamský palác o tom dnes informovala agentura Reuters, podle které se jedná o první návštěvu britské královské rodiny od začátku ruské invaze.

21:59
29. 4. 2024

Vážení čtenáři, pro dnešek se s vámi loučíme. Pokračovat budeme zase zítra v brzkých ranních hodinách. Přejeme vám dobrou noc.

Zobrazit celý online

Kolik Rusů od začátky války svou vlast opustilo, není zřejmé. Některá místní média psala, že do začátku října jich odešlo až 700.000. Mnozí z nich se tak rozhodli poté, co ruský prezident Vladimir Putin v září vyhlásil částečnou mobilizaci.

„Ti, kteří si uvědomili, že udělali chybu, se již vrátili. Zbytek by měl pochopit, že naprostá většina společnosti jejich krok nepodporuje a domnívá se, že zradili svou zemi, příbuzné a přátele,“ tvrdí předseda dumy Volodin.

Video  Oteklý Putin se šampaňským: Začala si Ukrajina  - Reuters
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa