Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Je vám zima? Přijeďte do Ruska! Propaganda láká zmrzlé Britky do tepla, pobavila internet

Autor: pma - 
10. listopadu 2022
18:09

Na sociálních sítích se počátkem listopadu objevilo ruské propagandistické video, které ovšem mnoho uživatelů ze srdce pobavilo. V reklamě, jež láká obyvatele západní Evropy do Ruska, se zimou prokřehlá Britka seznámí přes internetovou seznamku s Rusem. Když za ním do Moskvy přiletí, zjistí, že jeho země na rozdíl od Velké Británie překypuje blahobytem. Na twitteru video sdílel i poradce ukrajinského ministerstva vnitra Anton Geraščenko.

Ruská propaganda překvapila a pobavila celý svět, když vypustila do éteru spot lákající obyvatele Západu do Ruska. Na začátku videa kamera míří na starý zasněžený dům nedaleko hustého lesa. V něm sedí Britka v zimní čepici u svého laptopu a dechem si ohřívá zmrzlé ruce. Ve vyhledávači začne listovat online seznamkou - a zastaví se u Svjatoslava z Moskvy.

Ten ji zaujme, protože si může očividně dovolit to, co ona ne. Na videu, které má muž v reklamě nahrané, je zjevné, že ho jako Rusa netrápí spotřeba plynu, elektřiny či vody. Všeho má tolik, kolik jen chce. Britka Marry tak nečeká ani chvíli. Okamžitě se s movitým Rusem spojí a chce za ním přiletět. Za pomoci svíček se rychle nalíčí, zabalí si kufr a přes mobil, který se jí už téměř vybil, píše Svjatoslavovi, že za ním míří do „energiemi země zaslíbené“.

Tam na ni čeká překvapení. Její vyvolený totiž není v bytě sám, nýbrž v obklopení sexy žen oděných jen do spodního prádla. Komicky působí žena, jež na Svjatoslava apeluje, ať v bytě otevře okno, neboť je tam hrozné vedro. Britka Marry je sice z počtu žen překvapena, ale v bytě Rusa zůstane.

Propagandistický počin na sociálních sítích pobavil i poradce ukrajinského ministerstva vnitra Antona Geraščenka. „Podle ruské propagandy takhle bude vypadat zimní tinder v Evropské unii. Mrznoucí ženy utíkající za Rusy, kteří si mohou dovolit elektřinu, vytápění a teplou vodu,“ komentoval ironicky video.

Z nezávislých zdrojů nelze určit, kdo je skutečným autorem videa. Někteří uživatelé sociálních sítí tvrdí, že by za reklamou mohly být ruské aerolinky, jiní, jako Geraščenko, tvrdí, že strůjcem videa je ruská vládní propaganda. Ať je tomu jakkoliv, video primárně na twitteru pobavilo statisíce lidí.

„Vědí v Rusku, že existují i jiné způsoby, odkud lze získat teplo a elektřinu, že jo?“ komentoval Geraščenkův příspěvek jeden z uživatelů twitteru. „Jo, má doma pěkné koupelnové obklady. To je model tak z roku 1995?“ směje se další komentující.

Video  Analytik o Nord Streamu: Vše ukazuje na sabotáž! K podobným útokům dříve nedocházelo.  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa