Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Další pád Putinovy stíhačky! Na Sibiři způsobila masivní požár, oba piloti zemřeli

Aktualizováno -
23. října 2022
14:52
Autor: ČTK - 
23. října 2022
13:31

Ruský vojenský letoun dnes narazil do dvoupatrové obytné budovy v sibiřském městě Irkutsk, uvedl na twitteru oblastní gubernátor Igor Kobzev. Dodal, že je na místě nehody a zatím nemá žádné informace o případných obětech. Agentura Interfax následně s odvoláním na úřady informovala, že zahynuli oba piloti.

Podle ruských tiskových agentur šlo o stíhačku typu Su-30. Ministerstvo pro mimořádné situace ve svém prohlášení uvedlo, že se letoun účastnil zkušebního letu. Na záběrech na sociálních sítích bylo vidět několik budov v plamenech, oheň se rozšířil na ploše asi 200 metrů čtverečních.

Video  Pád ruské stíhačky na sibiřské město Irkutsk  - Reuters
Video se připravuje ...

V domě, na který stíhačka spadla, podle Kobzeva žily dvě rodiny. Na ruských sociálních sítích se objevily záběry, na kterých letoun padal téměř střemhlav dolů. Další videa ukazovala hasiče, kteří se snaží zlikvidovat plameny.

Jde již od druhou podobnou nehodu za posledních šest dní. Při pondělním pádu ruského bombardéru Su-34 na obytný dům v Jejsku na jihu evropského Ruska zahynulo 15 lidí a další desítky jich utrpěly zranění.

Podle agentury AP byla dnešní nehoda již jedenáctou hlášenou nebojovou havárií ruského válečného letounu od zahájení ruské invaze na Ukrajinu 24. února. S tím, jak se během války prudce zvýšil počet letů ruských letounů, vzrostl i počet jejich nehod, uvedli vojenští experti.

Irkutsk je hlavním průmyslovým centrem východní Sibiře, žije zde více než 600 000 obyvatel. Právě v tomto městě sídlí továrna na stíhačky typu Su-30.

9:08
Dnes

Ruské rakety podle šéfa oblastní správy Oleha Syněhubova zranily v Charkově tři muže a tři ženy, a také rozbil stovky oken a poškodil 33 aut. Rusové k útoku podle gubernátora použili také klouzavé bomby. Výbuchy zahřměly rovněž v Oděse, kde v části města po zásazích ruských střel podle serveru BBC News vypadl elektrický proud. 

8:48
Dnes

Bezpilotní letoun zasáhl sklad ropy v ruské Smolenské oblasti. Propukl velký požár.

8:06
Dnes

Rusko brzy ráno útočilo střelami S-300 na východoukrajinský Charkov. Poničeny byly čtyři obytné budovy a zraněni dva lidé, oznámil starosta druhého největšího ukrajinského města Ihor Terechov na platformě Telegram. Ruské úřady zase hlásí ukrajinské dronové útoky na energetickou infrastrukturu.

Podle Terechova ruské střely zasáhly obytné domy v charkovském obvodě Ševčenkivskyj. Střepiny zranily dva lidi. Útok rovněž poničil plynové potrubí, takže obyvatelé Ševčenkivského přišli o dodávky plynu. Na místech útoků jsou pátrací a záchranné týmy.

Zobrazit celý online

Video se připravuje ...
Další videa