Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Další smrt v ruské smetánce: Poslanec Dumy Petrunin (†46) údajně podlehl covidu

Autor: amb - 
12. října 2022
11:37

Ve věku 46 let zemřel Nikolaj Petrunin, poslanec Státní dumy za vládní stranu Jednotné Rusko. Petrunin navíc vykonával funkci prvního místopředsedy výboru pro energetiku. První zprávy z Ruska naznačují, že údajně dlouho bojoval s covidem-19 a nakonec mu podlehl.

Předseda Státní dumy Vjačeslav Volodin vyjádřil rodině a přátelům zemřelého Petrunina soustrast. „Nikolaj Jurjevič Petrunin byl profesionální a zodpovědný člověk, jeho kolegové ho respektovali a voliči mu věřili,“ řekl k tomu. Po Petruninovi zůstala manželka a tři děti.

Do Státní dumy kandidoval už v září roku 2016. Aktivně se zúčastňoval veřejného a společenského života v Tulském regionu, věnoval se charitě. V roce 2018 dostal medaili Řádu za zásluhy o Ruskou federaci II.

Předtím studoval ekonomii a věnoval se obchodu. Do roku 2016 působil jako jednatel společnosti PromGazService LLC, která zajišťovala výstavbu největších infrastrukturních projektů v zemi. Společnost se také zabývala výstavbou plynovodů v Surgutu.

Před týdnem, 5. října, v Moskvě údajně spáchal sebevraždu bývalý rektor Všeruské státní univerzity kinematografie Alexander Novikov (†86). Předtím podobně zemřel ředitel ruských drah Pavel Pčelnikov (†52).  

Video  Generál Pavel: Putin chce co nejvíc mrtvých civilistů! Rusové dál přitvrdí  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa