Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zabavená jachta Putinova přítele jde do aukce: Na luxusní lodi dováděly i známé modelky

Autor: rc - 
23. srpna 2022
09:35

Luxusní jachta, na které byly hosty celebrity jako Kendall Jenner a Bella Hadid, jde do aukce! Loď Axioma patřila ruskému oligarchovi Alexandrovi Pumpjanskému a byla zabavena v březnu letošního roku na Gibraltaru po ruské invazi na Ukrajinu. Jedná se o první superjachtu letos zabavenou některému z ruských miliardářů, která jde do aukce.

Nového majitele hledá luxusní jachta Axioma. Obrovské plavidlo jde do aukce poté, co jej zabavily úřady na Gilbrataru v březnu letošního roku. Jachta byla zabavena v souvislosti se sankcemi, které západní země uvalily na ruské oligarchy kvůli invazi na Ukrajinu.

Jachta, která překypuje luxusem, dříve patřila ruskému miliardáři Alexandrovi Pumpjanskému. Ruský boháč je majitelem a předsedou společnosti OAO TMK, která se zabývá výrobou ocelových trubek pro ropný a plynárenský průmysl. Podle informací britského deníku BBC miliardář nesplatil americké bance JP Morgan půjčku, která má dosahovat výše 493 milionů Kč.

Axioma je první jachtou letos zabavenou některému z ruských oligarchů, která jde do aukce. Její hodnota je neuvěřitelných 1,8 miliardy Kč, ovšem podle The Sun se očekává, že se prodá za nižší cenu, jelikož bude k mání pouhý jeden den.

Loď nabízí novému majiteli všechno, co si jen může přát. Disponuje šesti kabinami, v nichž může spát až dvanáct lidí, a navíc skýtá extra místo pro dvacetičlennou posádku. Jedná se o synonymum luxusu. Na palubě je plavecký bazén, lázně a posilovna. Majitel si může vychutnat 3D kino, projížďku na vodních skútrech a k dispozici mu je i vybavení na potápění.

Jachta byla vyrobena v roce 2013 a byla k dispozici k pronájmu. Na její palubě se tak slunily například modelky Kendall Jenner a Bella Hadid. Právě tyto dvě krásky byly zachyceny, jak si užívají dovolenou na jachtě v květnu roku 2015, kdy s lodí kotvily poblíž Monaka.

Pumpjanskij je podle britské vlády nejbližším přítelem Putina. Nigel Hollyer, který má vést aukci luxusního plavidla, uvedl, že zájem o loď je obrovský. Na Gibraltar údajně přiletělo doposud třicet potenciálních zájemců, aby se na jachtu osobně podívali.

 

Video  Italská finanční policie zabavila jachtu ruského oligarchy.  - Italská policie
Video se připravuje ...

17:35
Dnes

Země Severoatlantické aliance se shodly na poskytnutí dalších systémů protivzdušné obrany Ukrajině. Po dnešní diskusi ministrů obrany ve formátu Rady NATO-Ukrajina to řekl generální tajemník aliance Jens Stoltenberg.

„Kromě Patriotů jsou tu další zbraně, které mohou alianční země poskytnout, včetně SAMP-T. A mnoho dalších, kteří nemají k dispozici tyto systémy, slíbilo poskytnout finanční podporu na jejich nákup pro Ukrajinu,“ řekl Stoltenberg novinářům po jednání, které se konalo prostřednictvím videokonference.

16:40
Dnes

OBRAZEM: Dopady ruského útoku na ukrajinské město Dnipro, který měl přinejmenším dvě oběti na životě.

15:58
Dnes

Litva a Polsko specifikovaly, kterak dopadly lidi podezřelé z brutálního útoku na Leonida Volkova, spolupracovníka ruského opozičníka Alexeje Navalného. Polská policie uvedla, že dvojici polských občanů zadržela na základě evropského zatykače a že případem se zabývá prokuratura ve varšavské čtvrti Praga.

Polský premiér Donald Tusk následně na sociální síti X oznámil, že zadržen byl i běloruský občan, který polským vykonavatelům nařídil atentát na Volkova spáchat. „Spojeni jsou s prostředím ultras mezi fotbalovými fanoušky,“ dodal.

Zobrazit celý online

Video se připravuje ...
Další videa