Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Epické selhání ruských vojáků: Vystřelili raketu, která se jim vrátila a vybouchla

Video se připravuje ...
Autor: Mii - 
25. června 2022
17:20

Ruská armáda od začátku války na Ukrajině sbírá jeden posměšek za druhým, že je nepřipravená a nevybavená. Teď má na Donbase spíše navrch, poslední virální video ale opět připomenulo, jak se ruským vojákům občas nedaří. Telegramový účet Kyiv Operative zveřejnil záznam, jak Rusové vystřelili raketu, která se ve vzduchu vrátila a vybouchla v místě, ze kterého letěla.

K události mělo podle ukrajinské agentury Ukrinform dojít ve městě Alčevsk v Luhanské oblasti na Donbase, kde nyní probíhají intenzivní boje. Ukrajinská média incident začala komentovat v pátek.

Podle nich šlo o raketu ruského vzdušného obranného systému, ve kterém došlo k chybě. Střela zvládla vystoupat na oblohu, aby zneškodnila přicházející ukrajinské letadlo, jenže v půlce své trasy se otočila a vrátila k místu výstřelu, kde explodovala. Alčevsk v tuto chvíli ovládají ruské jednotky, připomíná server Newsweek.

Ukrajinský server 24TV uvedl, že v důsledku výbuchu vypukl v nedalekých rezidenčních budovách požár. Tvrdí také, že jen o několik dní dříve, 19. června, se Rusové potýkali s podobným problémem – vystřelili raketu, která se krátce po vzletu rozpadla.

Ukrajinská médii nyní spekulují, zda ruský raketový systém v Alčevsku není sabotovaný, když zažívá tolik problémů.

22:02
18. 3. 2024

„V letošním roce musíme a dosáhneme nejvyššího výkonu obranného průmyslu v historii nezávislé Ukrajiny. A každý rok budeme i nadále přidávat; to je jasná strategická perspektiva Ukrajiny,“ uvádí ve svém pravidelném videoposelství ukrajinský prezident Volodomyr Zelenskyj.

Jsem vděčný každému, kdo pracuje na dosažení tohoto cíle, přispívá všemi silami a kdo skutečně pomáhá,“ dodává. 

21:35
18. 3. 2024

I přes pokračující válku na ukrajinském území se snaží místní z Charkova užívat života. Na snímku mladá baletka trenující podle popisku u fotografie v jednom z bunkrů. 

20:58
18. 3. 2024

V Charkově a nejbližším okolí sbírají technici úlomky a pozůstatky zbraní, aby mohli vyšetřovat případné válečné zločiny. 

Zobrazit celý online

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Video se připravuje ...
Další videa