Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Rodina si uprostřed války zajela zaplavat k Černému moři: Otce zabil výbuch!

Autor: rc - 
13. června 2022
17:18

Oděská policie na sociální síti facebook publikovala video, které bylo natočeno na pobřeží Černého moře. Ukrajinská rodina se rozhodla strávit víkend na pláži navzdory pokračující válce s Ruskem. Padesátiletý otec  vstoupil s kamarádem do vody, když se ozval výbuch. Exploze roztrhala muže na kousky před očima jeho blízkých.

Tragédie se odehrála v sobotu u ukrajinské Oděsy. Rodina se rozhodla strávit příjemný víkend u Černého moře. V zemi stále panuje stanné právo vzhledem k pokračující válce s Ruskem a plavání v Černém moři je zakázáno. Na to ale rodina nedbala. Padesátiletý muž se svým kamarádem vstoupil do moře, když se ozvala exploze. Muž zemřel před očima své manželky, syna a svého kamaráda. Jeho přítel jako zázrakem výbuch přežil.

Zatím není jasné, co explozi způsobilo, ale podle informací britského deníku Daily Mail je zakázáno plavat v tamní oblasti kvůli minám. Šokující smrt muže zachytila kamera. Video na Facebooku publikovala oděská policie jako varování pro všechny, kteří ignorují bezpečnostní opatření. „Policie vyzývá obyvatele a turisty v Oděské oblasti, aby striktně dodržovali pravidla stanného práva: nevcházejte do ochranného pruhu na pobřeží Černého moře, neplavte v zaminovaném moři. Nedbalost bezpečnostních pravidel rodiny z Doněcké oblasti dnes vedla k tragickým následkům,“ uvedla policie.

Ostatky mužova těla vyplavilo moře na pobřeží předtím, než na místo dorazily bezpečnostní složky. Na sociální síti Twitter koluje snímek, který byl údajně pořízen právě v Oděse. Na fotografii je vidět žena, která se opaluje na pláži. Kolem deky má postavenou barikádu z pytlů s pískem. „Prostě běžná pláž v ukrajinské Oděse,“ stojí v popisku fotky.

21:56
Dnes

Šéf Brovarského rajonu v Kyjevské oblasti Volodymyr Majboženko na předchodu pro chodce čtyři přejel. Nadýchal 2,3 promile, ukazuje kanál Nexta. Ve funkci ihned končí.

20:08
Dnes

Britské úřady vznesly obvinění proti dvěma mužům z centrální Anglie podezřelých z vazeb na ruské rozvědky, policie je spolu se třemi dalšími podezřelými zadržela v souvislosti s březnovým požárem skladu na východě Londýna. Dvacetiletý Dylan Earl čelí obvinění z „napomáhání zahraniční zpravodajské službě“ a dvaadvacetiletý Jake Reeves z „přijímání hmotného daru od zahraniční zpravodajské služby“, muži podle obžaloby plánovali útoky na podniky napojené na Ukrajinu, píší britská média. 

Podezřelý Earl stanul před soudem už před několika dny, prokurátoři však o případu informovali až dnes. Soud jej poslal do vyšetřovací vazby společně s dalšími čtyřmi podezřelými, kteří podle agentury AFP čelí méně závažným obviněním. Všichni kromě jednoho podle stanice BBC čelí obvinění ze žhářství.

Britská diplomacie si podle agentury Reuters dnes kvůli případu předvolala ruského velvyslance Andreje Kelina.

19:17
Dnes

Belgie se bude snažit dodat stíhačky F-16 na Ukrajinu už letos, řekla podle VRT belgická ministryně obrany. Původně to Brusel plánoval až příští rok.

Zobrazit celý online

Video se připravuje ...
Další videa