Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Bizarní úkol Putinovy ochranky: Sbírají na cestách prezidentovy exkrementy a vozí je do Moskvy?!

Autor: amb - 
12. června 2022
18:33

Ochranka Vladimira Putina sbírá jeho výkaly, když cestuje do zahraničí. Uvedli to dva investigativní novináři Regis Gente a Michail Rubin. Ti už vydali dvě knihy o Rusku, druhý z nich se tématu věnuje 13 let. Přímou odpovědnost za sběr trusu má mít oddělení Federální ochranné služby, která se zabývá ochranou ruského prezidenta. Zapojení mají být i další vládní činitelé.

Vždy, když se Putin v jiné zemi odebere na toaletu, přenesou agenti jeho exkrementy do speciálního balíčku. Pak je v kufru vezou zpátky do Ruska. K akci mělo dojít například během Putinovy návštěvy Francie 29. května 2017 a Saúdské Arábie v říjnu 2019.

Mezi důkazy údajně patří například video z Francie, na kterém Putin vchází do koupelny s dalšími šesti muži v obleku. Jeden z nich pak odešel s menším kufříkem, jehož obsah není známý.

Opatření má zabránit způsobu, jak by z jeho DNA mohly cizí země získat informace o Putinově zdraví nebo zjistit, v jakém stavu bude za několik měsíců. Zprávu podpořila novinářka Farida Rustamová, podle které mělo k podobnému incidentu dojít ve Vídni. Podle jejích zdrojů Rusové tuto praktiku provádějí už roky.

Zatímco Rusové válčí na Ukrajině, světem se šíří spekulace, že se Putin léčí kvůli vážnému zdravotnímu stavu. Měl kvůli tomu vynechat několik běžných událostí. Podle jiných ale neexistuje žádný přímý důkaz, který by tyto teorie potvrdil.

Na druhou stranu existují alespoň dva případy, kdy agenti kvůli zpravodajským informacím výkaly sbírali, uvádí Business Insider

Například v roce 2016 bývalý sovětský agent prohlásil, že se Josif Stalin snažil špehovat čínského prezidenta Maa Ce-Tunga a další představitele právě analýzou jejich exkrementů. Agent prý dokonce objevil důkazy.

V jiném případě britští špioni zkoumali toaletní papír, který používali sovětští vojáci ve východním Německu během studené války. Tvrdí to britský vojenský expert Tony Geraghty.

„Probírání se detritem vojenských cvičení, včetně lidských exkrementů a horších věcí, bylo cennou technikou, která někdy přinesla zpravodajské skvosty," vysvětlil Geraghty.

Nemusí ale jít jen o exkrementy a Vladimira Putina. Například francouzský prezident Emmanuel Macron začátkem února odmítl žádost Kremlu, aby před osobním setkáním s Putinem podstoupil ruský test COVID-19. Obával se, že by mohl být použit k analýze jeho DNA, uvedla agentura Reuters.

Video  Putinovy válečné zločiny. Bude za ně skutečně odsouzen?  - Videohub
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa