Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Učitelka (88) formovala život Vladimira Putina: Mohla by ho přesvědčit, aby ukončil válku?

Autor: jel - 
27. května 2022
05:00

Věra Dmitrijevna Gurevičová je dnes osmaosmdesátiletá žena, která byla v mládí učitelkou ruského prezidenta Vladimira Putina. Dala mu tehdy dobrou radu a přiměla ho, aby se více soustředil na studium, než na rvačky a problémy. Neposlechl by ji i tentokrát a nepřesvědčila by ho, aby ukončil strašlivou válku?

Hrozivá válka už trvá několik měsíců a lidé často prosí Putinovu údajnou milenku Alinu Kabajevovou, aby s diktátorem promluvila a donutila ho ukončit válečnou hrůzu. Podle deníku Daily Mirror by však mohlo existovat i jiné řešení - Putinova milovaná učitelka z dětství Věra Gurevičová.

Putin vyrůstal v chudé rodině a žil ve špinavém a zamořeném bytě. Jeho matka málem zemřela při blokádě Leningradu (dnešního Petrohradu). Hlady omdlela a byla odnesena na hromadu mrtvol, kde se po nějaké době probrala obklopená těly mužů, žen i dětí. Mnoho hodin denně Putin trávil sám a mateřskou postavou v dětství mu byla mnohem spíš učitelka Gurevičová, s níž měl velmi blízký vztah. 

Gurevičová popsala, že jako školák byl současný ruský prezident velmi neposedný a živý. „Nedokázal chvíli posedět, neustále se díval do poznámek svých spolužáků, vlevo, vpravo, za sebe. Lezl pod stůl, aby zvedl pero nebo tužku, která mu neustále padala,“ řekla bývalá diktátorova učitelka. Doplnila, že se snadno zamíchal do rvaček a bitek a pral se hodně násilně. 

V září 1964 se učitelka rozhodla vydat k Putinovým, aby si s tehdy jedenáctiletým Vladimirem promluvila. Řekla mu, aby se přestal flákat a zaměstnal se školou. „Kdybych chtěl, mám všechny úkoly hotové za hodinu,“ odpověděl tehdy Putin, ale rozhovor s Gurevičovou mu dal patřičnou motivaci. Zlepšil si známky a později vystudoval práva. 

Putin přiznává, že dodnes se svou oblíbenou učitelkou telefonuje, aby zjistil, jak se jí daří. V minulosti byli společně také vyfotografováni v blízkém obětí, jak se nadšeně zdraví.

21:30
27. 4. 2024

Děkujeme za pozornost, kterou našemu online přenosu věnujete. Vše, co se týká ruské agrese na Ukrajině, budeme sledovat zase od nedělního rána.

21:25
27. 4. 2024

Začaly se objevovat zprávy o tom, že Rusko naverbovalo chudé Kubánce, aby bojovali ve válce na Ukrajině. Mělo tak být učiněno podvodem, kdy byla rekrutům přislíbena práce v Rusku nebo vysoký finanční obnos za účast v boji. Ani k jednomu však nedošlo. „Už jsem ve válce nějakou chvíli a neplatí se nám. Mnoho z mých přátel bylo už zabito,“ vypověděl jeden z obelhaných. Celý článek čtěte ZDE

20:30
27. 4. 2024

Ukrajinská společnost Naftohaz v ranním prohlášení uvedla, že při dnešním útoku na její plynárenská zařízení nebyl nikdo zraněn a že útok „nebude mít vliv na poskytování služeb ukrajinským spotřebitelům ani zákazníkům skupiny“.

Rusko v posledních týdnech zintenzivnilo vzdušné útoky na ukrajinskou energetickou infrastrukturu. Rozsáhlé škody utrpěly zejména tepelné elektrárny a přenosová soustava.

Cílem útoků byly v minulosti také podzemní zásobníky plynu, které jsou v hloubce i několika stovek metrů umístěny na západní Ukrajině. Ukrajina má větší skladovací kapacity než kterákoliv jiná země na západ od Ruska a aktivně se snaží přimět evropské obchodníky, aby tam uskladňovali své zásoby.

Zobrazit celý online

Video  Putinovy válečné zločiny. Bude za ně skutečně odsouzen?  - Videohub
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa