Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Infarkt ruského ministra obrany? Příliš masivní na to, aby byl přirozeného původu!

Autor: jžk - 
15. dubna 2022
17:55

Mezitím, co Rusové zabíjí Ukrajince pod záminkou „mírové operace“, jeden z Putinových nepřátel prozradil, že je jeho ministr obrany Sergei Šojgu (66) v ohrožení života.

Zmizel z veřejnosti a přestal se objevovat v médiích. Ruský ministr obrany bojuje o život na jednotce intenzivní péče poté, co údajně prodělal masivní infarkt. Podle ruského podnikatele Leonida Nevzlina (62) nemohl být způsoben přirozeně! Dle jeho dalších tvrzení bylo 20 generálů z ministerstva zadrženo kvůli obviněním z „korupce“ v hodnotě téměř 225 miliard korun. Napsal o tom Daily Star.

Šojgu je mimo hru, pokud přežije, bude z něj nejspíš invalida,“ uvedl na svém facebookovém profilu Nevzlin. „Zničehonic dostal masivní infarkt. Je na JIP, napojený na přístroje. Říká se, že k infarktu nemohlo dojít z přirozených příčin,“ konstatoval. O srdečních problémech ministra obrany se objevovaly zvěsti už dříve, exilový podnikatel však přišel s tvrzením, že byl uklizen Putinem do vzdáleného jaderného bunkru na Uralu poté, co kremelské síly utrpěly velké ztráty.

Jediný případ, kdy byl Šojgu viděn, bylo 13. dubna na videokonferenci s Putinem a dalšími ministry o rozvoji Arktidy. Měl na sobě oblek a evidentně si zapisoval prezidentovy pokyny. Za celý hovor nepromluvil. Objevily se proto otázky, zda se při podobných sezeních nepoužívají předem připravené záběry.

Je to všechno tak jasné – šlo o totální zpronevěru finančních prostředků, které se použily na přípravu invaze. Od roku 2014 bylo ukradeno asi 10 miliard dolarů přidělených Putinem na přípravu bleskové války. Mimo jiné probíhá také trestní řízení proti ex-místopředsedovi vlády Arkadijovi Dvorkovičovi,“ uvedl Nevzlin v příspěvku, ve kterém tvrdil, že probíhá hromadné zadržování generálů z ústředí Ruska. K tomuto tvrzení však nedodal žádné důkazy.

Leonid Nevzlin je izraelský podnikatel, investor a filantrop ruského původu. Zastával vysoké pozice ve skupině franských společností Menatep a její dceřiné společnosti Yukos Oil Company.

24. února 2022 vydal Vladimir Putin svolení k takzvané speciální vojenské operaci na ukrajinském Donbasu. Moskva tvrdí, že cílem je demilitarizace a denacifikace sousední země. Od té doby je ruská armáda ve válce, které se ale v Rusku válka pod přísnými tresty říkat nesmí.

Video se připravuje ...
Další videa