Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Odpornosti v Irpini: Rusové znásilnili a mučili dvě děti mladší 10 let! Pak je zabili

Autor: pma - 
6. dubna 2022
20:40

Ruská armáda, která koncem února násilně vtrhla na Ukrajinu, stále stupňuje svoji agresi. Ombudsmanka Ljudmila Denisová na svém facebookovém profilu upozornila na šokující zjištění. Děsivé mučení ukrajinských civilistů se neodehrává jen v Buči, ale také v Irpini. Tam podle Denisové byla nalezena těla dvou dětí mladších 10 let, která nesla stopy po mučení a znásilnění.

Válečná zvěrstva ruských okupantů neberou konce. „Na území osvobozených od rasistických okupantů byly zaznamenány masové případy mučení civilistů,“ uvedla v úterý na sociální síti ukrajinská ombudsmanka Ljudmila Denisová. A ruští vojáci se údajně dopouští těch nejhorších zvěrstev i na nejmenších obyvatelích válkou zmítané země. „Dvě děti mladší 10 let se známkami znásilnění a mučení byly nalezeny mrtvé ve městě Irpiň,“ doplnila hrůzy války Denisová.

Lebky rozdrcené pažbou zbraně

V dětském táboře Prolisok v Kyjevské oblasti, který tři týdny sloužil jako základna pro ruské jednotky, bylo podle ní nalezeno pět mrtvých mužů s rukama svázanýma za zády, podobně jako tomu bylo v minulých dnech v Buči. „Byli mučeni a poté zabiti. Jeden měl rozdrcenou lebku pažbou zbraně. Ostatní byli střeleni do týla nebo do hrudi,“ popsala ombudsmanka. Nejméně další tři umučení civilisté byli podle informací Denisové nalezeni v okrese Konotop v oblasti Sumy na místech bývalých nepřátelských táborů.

Okupanti neposkytují léky, Ukrajinci umírají

Podle Denisové je mučení a zabíjení ukrajinských civilistů zločinem proti lidskosti a válečným zločinem, za který musí být ruští vojáci souzeni u mezinárodního vojenského soudu.

A šokující zprávy přichází z dalších ukrajinských měst. Ve vesnici Viktorivka v Černihovské oblasti, kterou necelý měsíc okupují Rusové, byli dle webu Ukrinform drženi tamní obyvatelé jako rukojmí, a to od seniorů po novorozence. Lidem nebyly údajně poskytnuty žádné léky a to ani těm, jejichž život na nich závisí. „Muž, který trpěl astmatem, zemřel. Ruští ozbrojenci nařídili rukojmím, aby jeho tělo pohřbili vedle nich v lese,“ píše ukrajinský web. Kvůli nelidským podmínkám a infekcím se v mnoha oblastech také začaly hojně šířit různé druhy nemocí, například plané neštovice.

6:36
Dnes

Dobré ráno!

V oblíbené počítačové hře Fortnite je nově možné navštívit kyjevské náměstí Nezávislosti, zvané Majdan. Na speciálně vytvořené mapě se nebojuje, ale setrváním na ní hráči přispívají na obnovu nemocnice u Mykolajivu na jihu Ukrajiny, kterou zničily ruské útoky ve více než dva roky trvající válce. S nápadem přišla ukrajinská vládní dárcovská platforma United24 a herní pobočka francouzské reklamní agentury Havas Play. O projektu informovala agentura AFP a ukrajinská verze serveru Komersant.

Fortnite patří k nejoblíbenějším internetovým počítačovým hrám, měsíčně ji hraje asi 221 milionů uživatelů. K mapě číslo #1992-2531-2170 s vyobrazením Majdanu se za prvních 24 hodin připojilo přes 3000 hráčů.

22:04
28. 3. 2024

Vážení čtenáři, pro dnešek se s vámi loučíme. Pokračovat budeme zase zítra. Přejeme vám dobrou noc.

21:22
28. 3. 2024

Hlavní velitel ozbrojených sil Oleksandr Syrskyj oznámil, že telefonicky hovořil se šéfem amerického sboru náčelníků štábů Charlesem Brownem o tom, co potřebuje ukrajinská armáda pro následující měsíce. Jmenoval posílení ochrany před ruskými vzdušnými údery, generálové podle něj projednali také budování opevnění.

Zobrazit celý online

Video  Humanitární katastrofa v Mariupolu. Zmutovaný Omikron v Evropě. A Žilková chystá Vzkříšení  - Bára Horáková, Lukáš Červený, Reuters
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Video se připravuje ...
Další videa