Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Ruští boháči mají strach?! Radary zachytily jejich tryskáče při hromadném úprku do Dubaje

Autor: rix - 
19. března 2022
05:00

Masivní úprk z Ruska? I tak by se dal vykládat hodně podezřelý pohyb ruských letounů na leteckém radaru. V pohybu jsou nejen obří vládní letouny, ale i malé soukromé tryskáče vlivných boháčů a zlaté mládeže. Bojí se jaderného útoku nebo mají strach o majetek?

Čtyři malé tryskáče typu Bombardier nebo Challenger. Ty bývají majetkem ruských prominentů a nedávno byly spatřeny na leteckých radarech, jak pospolu míří směrem z Ruska. A cílová destinace? Pohádková Dubaj. Co stojí za hromadným odletem, není jasné. Co ale není záhadou, je to, že bohatí Rusové už si doma moc luxusu neužijí. 

Další vlna sankcí za ruskou invazi na Ukrajinu dopadne i na ně plnou vahou. Odpustit si budou muset drahé šampaňské, luxusní auta nebo přepychové oblečení. „Stávkovat budeme pouze v případě, pokud zakáží dovoz drahého alkoholu a luxusního zboží,“ vysvětlovali mladí boháči na sociálních sítích. Zdá se, že před problémy raději utečou. 

Jak již dříve deník Blesk informoval, nejenže si Rusové doma už nekoupí například vozy značky Rolls-Royce, ale zapomenout mohou i na luxusní pití Dom Perignon, ze kterého vyráběli molotovovy koktejly a vysmívali se tak trpícím Ukrajincům. 

Utíkají i vládní představitelé?

Jak uvedl server novinky.cz, podivný pohyb radary zaznamenaly také u ještě sledovanější skupiny lidí. Do vzduchu se naráz vydalo několik letadel, které jsou určeny pro převoz ruských politiků. Všechna směrovala z centra Ruska směrem na východ země do odlehlejších oblastí. Kvůli uzavřenému vzdušnému prostoru takřka po celé Evropě neměly ani letouny moc na vybranou.

Vyrojily se mnohé spekulace o tom, co za hromadným úprkem stálo. Nasnadě mohla být evakuace vládních představitelů, nebo dokonce útěk před hrozbou jaderného útoku. Ruské jednotky jsou na Ukrajině stále impotentnější, a tak není jasné, co má ruský prezident Vladimir Putin za lubem. 

Právě Putin již dříve nařídil uvést ruské jaderné síly do vysokého stupně bojové pohotovosti. Podle Putina se tak dělo v reakci na agresivní prohlášení vedoucích představitelů členských zemí Severoatlantické aliance na adresu Ruska. Za nebezpečnou rétoriku a nezodpovědné chování označil Putinův krok šéf NATO Jens Stoltenberg. Ukrajina od Severoatlantické aliance zároveň dostane další podporu zejména v protivzdušné a protitankové obraně, řekl Stoltenberg.

8:50
Dnes

Ukrajinský soud dnes poslal do vyšetřovací vazby ministra zemědělství Mykolu Solského, podezřelý je z nezákonného nákupu státních pozemků. Soudce stanovil kauci ve výši 75,7 milionu hřiven (asi 44,8 milionu korun), píše agentura Ukrinform. Solskyj obvinění odmítá. Týkají se událostí z let 2017 až 2021, tedy z doby před jeho nástupem do funkce.

8:05
Dnes

Ukrajina dočasně stáhla z boje americké tanky Abrams M1A1, které se ukázaly být zranitelné při nasazení dronů, napsala agentura AP s odvoláním na představitele americké armády.

6:38
Dnes

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se přiznali, že ve dvou vesnicích, zavraždili tři lidi, včetně starostky obce Abrykosivka, napsal dnes na svém webu ruský list Kommersant. Jeden z předpokládaných pachatelů je recidivista ze Sibiře, který byl v Rusku dříve odsouzen i za vraždu. Nyní mu hrozí doživotí, dodal deník.

Zobrazit celý online

Video  Lipavský v Blesku: Ukrajina válku vyhraje. Zmínil barbarství Rusů a „nechutné“ útoky  - Jakub Kopřiva
Video se připravuje ...

 

 

Video se připravuje ...
Další videa