Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Odvážný chlapec (11) sám došel až na Slovensko: Opět se shledal se svou rodinou!

Aktualizováno -
16. března 2022
09:55
Autor: rix - 
16. března 2022
09:51

S pouhou igelitkou, telefonním číslem napsaným na ruce a zcela sám překročil ukrajinsko-slovenské hranice jedenáctiletý chlapec ze Záporoží. U sebe měl doklady, mobil a číslo na příbuzné. Příběh malého odvážlivce dojal celý svět. I na něj se konečně usmálo štěstí! Na Slovensko už za ním přicestovala i maminka s babičkou. 

Skvělou zprávu potvrdila slovenská policie, oba chlapcovi příbuzní došli až na Slovensko po dlouhé a strastiplné cestě. „Nemožné se stalo skutečností. Hassan, který cestoval sám přes celou Ukrajinu, je už se svou maminkou,“ uvedli policisté. A co víc, mamka vzala s sebou i babičku.

Jak uvedl deník noviny.sk, maminka, babička a další čtyři chlapcovi sourozenci jsou podle policistů v pořádku a všichni jsou v bezpečí. Příběh dále dojímá nejen celé Slovensko. „Důležité je, že se podařilo dostat do bezpečí i babičku a jsou všichni jako rodina zase spolu,“ uvedla Zuzana na Facebooku. 

Když chlapeček ze Záporoží na slovenské hranice úplně sám došel, místní nemohli věřit vlastním očím. „Dobrovolníci se o něj ochotně postarali, odvezli ho do tepla a poskytli mu jídlo a pití, které mu zabalili na další cestu,“ napsala slovenská policie s tím, že si všechny získal svým úsměvem a nebojácností. Jeho maminka Julie je dobrovolníkům vděčná za pomoc, kterou chlapci poskytli. „Zachránili život mému dítěti,“ uvedla. 

Celá Hassanova rodina už si na Ukrajině, kam utekla před válkou v Sýrii, prožila své. O tatínka kvůli ruské invazi přišli. Na Slovensku se pokusí nastartovat nový život a třeba se po válce i vrátí zpět šťastní domů na Ukrajinu.

11:14
Dnes

Ukrajinští vojáci v první linii tvrdí, že konečný souhlas amerického Kongresu s balíčkem vojenské pomoci ve výši 60 miliard dolarů bude obrovským povzbuzením pro morálku. Představitelé v Kyjevě se munici pokusí co nejdříve dostat tam, kde je potřeba. Stále to ale bude značný logistický problém. Institut pro studium války naznačuje, že Rusko se může pokusit zaútočit na dopravní sítě, jako jsou železnice, aby zkomplikovalo distribuci vojenské pomoci, píše agentura Unian.

10:51
Dnes

Kadyrov se rozhodl jít v noci do posilovny. Zveřejnil video, ve kterém hraje píseň o „čečenském orlu“, který „spěchá do bitvy“. Údajně se tím hlava Čečenska snaží všechny přesvědčit, že je zdravý. Kdy bylo video pořízeno, není známo. Včera se objevily zprávy, které tvrdily, že je Kadyrov vážně nemocný.

10:21
Dnes

Podívejte se na aktuální snímky z Oděsy, kde dnes zaútočily ruské síly. 

Zobrazit celý online

Video  Hassan, který sám přišel na Slovensko, už je s maminkou a babičkou.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

 

Video se připravuje ...
Další videa