Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

V Rusku zavřely všechny pobočky McDonalds: Šílený protest milovníka hamburgerů v Moskvě

Autor: rix - 
15. března 2022
12:35

V Rusku v reakci na invazi na Ukrajinu zavřely všechny pobočky McDonalds. To se ale Rusům vůbec nelíbí. Jeden z nich, Luka Safronov, se rozhodl zabránit zavření této restaurace v Moskvě. Ke svému oblíbenému podniku se milovník hamburgerů přivázal řetězem. „Uzavření je akt nepřátelství,“ křičel, než ho odvedli policisté.

Jeho dramatická demonstrace přišla poté, co prezident a generální ředitel společnosti Chris Kempckinski zaměstnancům vysvětlil, že zavřít obchody je správná věc. „Budeme nadále vyhodnocovat situaci a a určovat, zdali jsou nutná další opatření,“ uvedl. 

Luka se ale k žádnému zavírání neměl. U své oblíbené restaurace by pravděpodobně stál navždy, jen kdyby ho neodvedli přivolaní policisté. A zpráva ředitele řetězce ho vůbec nepotěší. „V tuto chvíli není možné předvídat, kdy bychom mohli znovu otevřít naše restaurace v Rusku,“ upozornil Kempckinski.

17:30
Dnes

OBRAZEM: Život v Borodyance se stal kvůli válce obtížnějším, městečko poblíž Kyjeva se ale začíná zase dávat dohromady. 

16:42
Dnes

„Austrálie připravuje nový balíček pomoci ve výši 100 milionů dolarů pro Ukrajinu. Polovina prostředků bude použita na systémy protiraketové obrany. Více než 30 milionů dolarů na bezpilotní letouny v rámci koalice proti dronům,“ avizuje a děkuje ukrajinský premiér Denys Šmyhal.

16:04
Dnes

Americké tajné služby dospěly k závěru, že ruský prezident Vladimir Putin pravděpodobně přímo nenařídil zabít předáka ruské opozice Alexeje Navalného. Uvedl to dnes americký deník The Wall Street Journal. 

Deník s odvoláním na nejmenované osoby obeznámené s případem píše, že americké tajné služby se kloní k názoru, že Putin zřejmě nenařídil Navalného zabít. Podle něj na tom panuje široká shoda uvnitř zpravodajské komunity, včetně americké Ústřední zpravodajské služby (CIA).

Washington však podle deníku nezbavuje hlavu ruského státu celkové odpovědnosti za Navalného smrt vzhledem k tomu, že opozičník byl léta terčem útoků ruských úřadů a byl uvězněn na základě obvinění, která Západ označil za politicky motivovaná. V roce 2020 byl navíc otráven nervově paralytickou látkou. Kreml popírá, že by se na otravě z roku 2020 podílel stát.

Zobrazit celý online

Video  Výbuch v centru Kyjeva: Muž s holí o vlásek unikl smrti  - Reuters
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa