Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Tváře padlých tyranů! Ukrajinci hlásí zabití důležitých generálů a velitelů Ruska

  • Autor: rc - 
    9. 3. 2022
    14:00

    Rusko už ve válce, kterou rozpoutalo na Ukrajině, údajně ztratilo víc jak deset tisíce vojáků. Okupantům polevuje morálka, mají nedostatek jídla a raději se vzdávají svým nepřátelům, aby už nemuseli bojovat. Vladimir Putin navíc přišel už o sedm vojenských důstojníků. Mezi padlými je obávaný čečenský generál Mogamed Tušajev i vyznamenaný generál Andrej Suchoveckij.

  • 1.Generál Andrej Suchoveckij

    Obrovská ztráta pro ruskou armádu byla smrt předního generála Andreje Suchoveckého. Generálmajora v loňském roce Vladimir Putin jmenoval zástupcem velitele 41. kombinované armády Centrálního vojenského okruhu. Zároveň byl podle informací deníku New York Post velitelem 7. výsadkové divize. Byl to zkušený voják, který od Kremlu získal ocenění za statečnost. Na Ukrajině zabil Suchoveckého ukrajinský odstřelovač při bojích o letiště Hostomel nedaleko Kyjeva.

    Ruský generálmajor Andrej Suchoveckij padl ve válce na Ukrajině.

  • 2.Generál Vitalij Gerasimov

    Ruská armáda začátkem týdne ztratila dalšího generálmajora, který padl ve válce na Ukrajině. Vitalij Gerasimov působil jako zástupce velitele 41. ruské armády a zúčastnil se bombardování Charkova, kde podle informací britského deníku The Guardian padl. Smrt ruského generála oznámily ukrajinské tajné služby. Gerasimov byl zkušeným bojovníkem, který se zúčastnil druhé války v Čečně, ruské vojenské operace v Sýrii a anexe Krymu. Za službu v armádě získal několik medailí.

    Generálmajor Vitalij Gerasimov padl u Charkova.

  • 3.Plukovník Konstantin Žiževskij

    Na Ukrajině zemřel i velitel 247. gardového leteckého útočného pluku Konstantin Žiževskij. Jeho smrt na instagramu oznámil starosta města Něvinnomyssk Michajl Minenkov, který uvedl, že zemřel „při speciální vojenské operaci na ochranu Doněcké a Luhanské lidové republiky.“ Navíc dodal, že zpráva o jeho smrti je obrovská rána. „Konstantin byl úžasný člověk a věrný soudruh,“ dodal.

    Ruský plukovník Konstantin Žiževskij zemřel na Ukrajině.

  • 4.Podplukovník Denis Glebov a podplukovník Dmitrij Safronov

    Ruští důstojníci zemřeli ve městě Čuhujiv, které leží na řece Doněc v Charkovské oblasti. Podplukovník Denis Glebov, který vykonával funkci zástupce velitele 11. samostatné výsadkové útočné brigády ruských ozbrojených sil, byl zabit poté, co ukrajinská armáda dostala zpět pod kontrolu město. Zemřel rovněž i podplukovník Dmitrij Safronov, velitel ruské 61. samostatné brigády námořní pěchoty.

    Podplukovník Denis Glebov padl v ukrajinském městě Čuhujiv.

    Podplukovník Dmitrij Safronov zemřel v ukrajinském městě Čuhujiv.

  • 5.Generál Magomed Tušajev

    Obávaný vůdce regimentu Čečenské národní gardy Magodem Tušajev padl při boji o letiště Hostomel u Kyjeva. Blízký spolupracovník čečenského vůdce Ramzana Kadyrova byl podle informací webu Express vůdcem čistek proti gayům v Čečensku.

    Vůdce Čečenců Magomed Tušajev zemřel na Ukrajině.

  • 6.Vojenský důstojník Vladimir Žonga

    Vojenský důstojník padl ve východní části Ukrajiny u města Volnovacha. Žoga byl vůdcem rozvědné jednotku doněckých separatistů Sparta. Jak již Blesk informoval, smrt velitele na Telegramu oznámil jeden z vůdců samozvané Doněcké lidové republiky Denis Pušilin, jenž v úmrtním oznámení Žogu nazval hrdinou. Jak tvrdí, Žoga zajišťoval bezpečnou evakuaci žen a dětí, když byl zabit. „Podepsal jsem dekret o udělení titulu Hrdina Doněcké lidové republiky Vladimiru Artěmoviči Žogovi. Zemřel hrdinskou smrtí jen kousek od vítězství,“ dodal v prohlášení. 

    Rusko přišlo o dalšího vojenského důstojníka. Plukovník neonacistické jednotky doněckých separatistů Sparta Vladimi Žoga zemřel při bitvě u města Volnovacha.

  • 7.VIDEO: Putinovi zlí muži

    Video  Putinovi zlí muži: Kdo velí armádě a kdo řídí invazi na Ukrajinu?  - Videohub
    Video se připravuje ...

    21:59
    29. 4. 2024

    Vážení čtenáři, pro dnešek se s vámi loučíme. Pokračovat budeme zase zítra v brzkých ranních hodinách. Přejeme vám dobrou noc.

    21:39
    29. 4. 2024

    Běloruské úřady dnes prohlásily běloruský servis německé veřejnoprávní stanice Deutsche Welle (DW) za extremistickou organizaci a zakázaly veškeré jeho aktivity v zemi. Stanice o tom informovala na svém webu. V praxi to znamená, že každému, kdo s médiem spolupracuje, hrozí až sedmiletý trest vězení, napsala agentura AP.

    21:13
    29. 4. 2024

    Ruské rakety zasáhly budovu Oděské právnické akademie. Podívejte se na novou fotografii z dnešního útoku.

    Zobrazit celý online

Video se připravuje ...
Další videa