Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Svléknutí, svázání a zbití: Takhle Ukrajinci trestají rabování. Zločinci dostanou „na holou“

Autor: amb - 
6. března 2022
12:45

Válka je odjakživa spojována i s rabováním. A na Ukrajině tomu není jinak. Kdo se však snaží si během válečného stavu přilepšit na úkor ostatních, dobře nepochodí. V lepším případě ho Ukrajinci svléknou, přivážou ke sloupu a zbijí, horším trestem ale může být i zastřelení.

Spolu s válkou se na Ukrajině objevily desítky lupičů, kteří se snaží využít nelehké situace ve vlastní prospěch. Bez studu okrádají a rabují poničené obchody.

To ale Ukrajinci nenechávají bez povšimnutí a mají pro ně vymyšlené speciální tresty. Nejenže ostatní lidé zloděje přistiženého při činu okamžitě zadrží. Dalším krokem je vysvléknout ho, někdy do naha, jindy alespoň do půl těla.

Následně ho přivážou ke stromu nebo ke sloupu, využijí k tomu například izolepu, případně cokoliv, co je zrovna po ruce.

Někdy dostane zloděj i „na holou“, třeba jako tito muži.

Olexij Biloshitskij, zástupce vedoucího ukrajinské Národní policie, řekl, že každý lupič bude nejen zadržen, ale také zneuctěn a potrestán.

Pak se obrátil přímo k lupičům: „Jste hladoví a zmrzlí? Braňte náš stát, připojte se k organizacím, přihlaste se do obrany. Dostanete jídlo a teplé oblečení a budete pracovat pro dobro země. Nebuďte záškodníci,“ napsal.

Starosta Kyjeva Vitalij Kličko varoval před rabováním v hlavním městě za stanného práva a pohrozil horším trestem než přivázáním ke sloupu - zastřelením.

„Chci zdůraznit: Lupiči budou podle válečných zákonů bez varování zneškodněni! Jakmile uvidíte podezřelé lidi, lupiče, obraťte se na policii a armádu!“ napsal starosta na svém Telegramu.

Pak Kličko vyzval občany Kyjeva, aby se spojili a „odrazili provokace ve městě“.

Video  „Takhle umírají okupanti.“ Ukrajinci se chlubí sestřeleným ruským vrtulníkem.  - Reuters
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa