Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Těžké loučení s životní láskou: Paní Dagmar přišla potřetí k rakvi

Autor: ljš - 
20. prosince 2011
18:10

Tolikrát její milovaný muž zápasil se smrtí a tolikrát ten boj společně vyhráli. Teď se ale zoufalá paní Dagmar musí se svou životní láskou rozloučit. Žena, která vždy stála po Havlově boku, teď prožívá nejtěžší dny svého života. Od svého muže se ani po jeho smrti nedokáže odtrhnout. V úterý se už potřetí vrátila k manželově rakvi.

Z Hrádečku, kde její muž zemřel, jela paní Dagmar ve smuteční koloně přímo do kostela Pražská křižovatka, kde nechala manželovu rakev vystavit, aby se s ním lidé mohli rozloučit. Odtud odjela na Hrad na setkání s prezidentem Klausem, aby společně naplánovali průběh smutečního rozloučení.

Její další cesta vedla do rodinné vily, kde s manželem strávila mnoho šťastných let. Vydržet za zdmi domu smutku pro ni však bylo příliš náročné, proto se tajně vrátila k rakvi svého milovaného muže. Osamocena pak plakala na kůru nad rakví a nad hlavami loučících se lidí.

V úterý se do Pražské křižovatky vrátila potřetí. Aby mohla znovu na chvíli setrvat v manželově blízkosti. Ve středu se vrátí znovu, čeká ji pak náročná cesta v procesí za vozem vezoucím rakev její životní lásky.