Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vozme uprchlíky do koncentráků, navrhují Židé. Pomůže jim to prý v integraci

Autor: nka - 
25. dubna 2017
17:20

Muslimští uprchlíci by v rámci integrace do evropské společnosti měli jezdit na exkurze do koncentračních táborů z druhé světové války. Myslí si to šéf německých Židů Josef Schuster.

V rozhovoru pro německý list Welt Schuster varoval před rostoucím antisemitismem plynoucím z přílivu uprchlíků ze zemí, v nichž je nenávist k Židům a Izraeli často nedílnou částí oficiální politiky.

Podívejte se na vyprávění bývalé vězeňkyně z tábora v Osvětimi:
 
Video  Helga vypráví o Osvětimi: Přežila „třídění smrti“ u Mengeleho!  - František Prachař, Petr Novotný
Video se připravuje ...

Zbavit se antisemitských postojů proto pro přistěhovalce z těchto států není jednoduché a německá vláda by s těmito náladami měla cíleně bojovat.

„Pokřivený obraz reality, kterému ho desetiletí učili, nemůže člověk jen tak zanechat na německých hranicích,“ řekl předseda Ústřední rady Židů v Německu Schuster.  

„Samozřejmě chápeme, že krátké integrační kurzy nemohou dělat zázraky. Možná by se proto daly zařídit návštěvy uprchlíků v koncentračních táborech nebo židovském muzeu,“ dodal.

Zároveň pochválil německou vládu za snahy o integraci přistěhovalců. „Kdo si ale myslí, že se podaří je integrovat během dvou let, ten se plete. Kompletní začlenění trvá jednu, ne-li dvě generace,“ zdůraznil.