Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Převaděč se zákazem řízení vezl 17 uprchlíků, těsnili se v dodávce

Autor: shp - 
25. března 2016
19:33

Chtěl si namastit kapsu na neštěstí migrantů, a tak se rozhodl pro kriminální dráhu. Polského převaděče (39) však zadržela v Jihomoravském kraji policie. Ta zjistila, že se v jeho dodávce těsnilo 17 uprchlíků.

Dnes krátce po druhé hodině ráno zastavila mobilní hlídka celníků dodávku s polskou registrační značkou. Uvnitř se kromě řidiče tísnilo 17 osob, s největší pravděpodobností z Iráku,“ informoval policejní mluvčí Pavel Šváb.

Strážci zákona zjistili, že nemá platný řidičák. A ve své domovině neměl za volant vůbec usednout i z jiného důvodu. „Muž se prokázal falešným řidičským průkazem, který údajně koupil za 1000 korun. V Polsku měl navíc uložen zákaz řízení,“ dodal Šváb.

Policisté nyní zjišťují, odkud běženci skutečně pocházejí. Zajímat je také bude, za jakých okolností se do Česka dostali. „Podle aktuálních informací jde o žadatele o azyl, budou tedy vráceni do země, kde o něj požádali,“ dodal Šváb.

Nejde ale o jediné zadržení migrantů v Jihomoravském kraji. O hodinu dříve navíc odhalili cizinečtí policisté ve vlaku muže pravděpodobně z Afghánistánu, který se prokázal falešným švýcarským pasem. Ten je podezřelý z padělání tohoto dokumentu.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi