Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

EU prý tajně chystá velký odsun imigrantů: 400 tisíc uprchlíků deportuje

Autor: mb - 
7. října 2015
14:00

Brusel tajně chystá „odsun“ statisíců běženců zpět do Afriky a na Blízký východ. Opatření by se mělo dotknout těch, kterým byla zamítnuta žádost o azyl. Zprávu přinesl britský deník The Times, který údajně získal přístup k utajovanému reportu.

Uprchlická krize se pomalu začíná lídrům evropských zemí vymykat z rukou. Kvůli přílivu běženců dochází k narušení jednoty mezi jednotlivými členskými zeměmi i nárůstu xenofobních nálad ve společnosti. Evropská unie se proto odhodlala k zoufalému kroku. Chystá prý masivní odsun uprchlíků zpět do země původu.

Deportují statisíce lidí

Deník The Times tvrdí, že Brusel má tajný plán na deportaci statisíců běženců. Má se jednat o uprchlíky z Afriky a Blízkého východu, kterým byla zamítnuta žádost o azyl. „Odsunuto“ má být 400 tisíc lidí.

Přinutí je vzít zpátky

Uprchlíky chce EU deportovat do země původu, a pokud se budou dané země „zdráhat“ přijmout je zpět, nasadí Brusel „donucovací prostředky“. Vzpurné země by mohly přijít o finanční pomoc od EU a také by mohly být zrušeny obchodní kontrakty.

Evropa neví, kudy dál

Evropští lídři na jedné straně vyzývají k toleranci a morální „povinnosti“ přijmout běžence, kteří prchají z konfliktních zón, na druhé straně hledají efektivní způsob, jak rozpoznat opravdové uprchlíky od ekonomických migrantů. Problémem jsou ale hlavně obrovské počty uprchlíků. Podle německého deníku Bild má jen do Německa letos dorazit 1,5 milionu lidí, vláda cifru odmítá a mluví „pouze“ o jednom milionu.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině