Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nemístný nápad z Rakouska: Fritzlův dům nabídli uprchlíkům!

Autor: vk - 
23. září 2015
19:32

Dům hrůzy v rakouském Amstettenu, v němž Josef Fritzl (80) věznil 24 let svou dceru Elisabeth (49), nikdo nechce koupit. Úřady proto vymyslely, že z něj udělají ubytovnu pro asi 50 uprchlíků!

Dům s šedou fasádou ležící na Ybbsstraße 40 sice zeje už několik let prázdnotou, místní jsou ale nápadem úřadů šokováni. Jeho sklepení totiž zrůdná bestie jménem Fritzl přeměnila v kobku, do níž v roce 1984 zavřela tehdy 18letou dceru a bezmála čtvrtstoletí ji tam zneužívala!

Osudný dům, kterému se přezdívá Dům hrůzy, všichni nájemníci opustili a sklep, v němž se zvěrstva odehrávala, zalili v roce 2011 betonem. Zájem o něj nikdo neprojevil ani na trhu s nemovitostmi, kde byl za 5,4 milionu korun nabízen k prodeji. Teď proto zazněl nápad z rodu ďábelských – mohl by prý posloužit uprchlíkům!

Alespoň taková je představa Fritzlova právníka a insolventního správce Waltera Anzböcka, který už zrušil prodej domu a nabídl ho jako ubytovnu. „Vše, co by žalář připomínalo, jsme odstranili. Je to pro uprchlíky bezpečné útočiště, zhruba padesát se jich může nastěhovat,“ říká Anzböck. A co na to Fritzl, který se topí v dluzích? „Ten z toho neuvidí ani cent. Nemá nic společného ani s jednáními, která v současné době probíhají,“ nechal se slyšet Anzböck.

„Správce nemovitosti na to má právo, my s tím bohužel nemůžeme nic dělat,“ hájí se starosta Amstettenu Michael Wiesner. „Už tady máme 150 míst pro uprchlíky a díky dalším padesáti místům splníme kvóty,“ přiznává ale.

Zplodil s ní 7 dětí

V plesnivém sklepení Fritzl svou dceru dle obžaloby 3000x znásilnil a zplodil s ní sedm dětí (jedno z nich zemřelo krátce po narození a Rakušan jeho mrtvolu spálil). Na svobodu se Elizabeth dostala až v roce 2008. O rok později za to vyfasoval zvrhlý Rakušan doživotní trest.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi