Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Čech pašoval v Rakousku 37 uprchlíků, hrozí mu 10 let v base

Zadržení uprchlíci v Rakousku
Zadržení uprchlíci v Rakousku  (Autor: EPA)
Autor: shp - 
1. září 2015
09:54

Na lidech, kteří prchají z domoviny kvůli válečným konfliktům a všudypřítomné smrti, si chtěl Čech namastit kapsu. Tvrdě na to ale doplatil. Nedaleko Vídně ho s náklaďákem plným uprchlíků chytila policie. Teď zůstává Čech ve vazbě a hrozí mu až desetiletý pobyt v base.

Rakouská policie zadržela muže mezi 20 až 25 lety na konci července. Místní úřady proti němu následně vznesly obvinění z pašování uprchlíků. V současné chvíli je ve vazbě, která mu byla před zhruba více než týdnem prodloužena,“ potvrdila deníku ECHO24.cz Lucie Steinichová z konzulárního oddělení českého velvyslanectví ve Vídni.

Čech převážel v nákladním voze 37 běženců. Z vazby se asi jen tak nedostane. Český zastupitelský úřad nepočítá s tím, že by byl souzen na svobodě. Mladý Čech už se k převážení běženců přiznal. U soudu by mu to mohlo pomoci. I tak mu ale za jeho čin hrozí jeden až deset let za mřížemi.

V Rakousku jsou nyní případy spojené s uprchlickou vlnou ostře sledované. Minulý týden rakouská policie nalezla náklaďák, ve kterém bylo 71 mrtvých uprchlíků včetně 4 dětí. Zadrženi byli čtyři převaděči, tři Maďaři a jeden Afghánec. Případ vyvolal velkou vlnu zděšení.

hejhej ( 2. září 2015 14:53 )

Z čeho mají Bleskáči strach, že nedovolují diskuzi k jednotlivým článkům???? Je to zákaz " s hora" v naší demokracii, nechtějí připustit názor většiny, ale články nám budou vnucovat " mírumilovné muslimy" bez dokladů ????

zigzag ( 1. září 2015 12:37 )

Potrestaj ho, protoze jich prevazel malo

wallster ( 1. září 2015 11:05 )

tu se nedávno nějaký policejní expert nechal slyšet, že Češi uprchliky nepašují. že by to prý nemělo logiku. holt expert

Zobrazit celou diskusi