Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Šest stovek za mrtvého uprchlíka! Slovák dal na internet šílený inzerát

Autor: lm - 
20. srpna 2015
22:03

Protiuprchlické nálady očividně ovládly i Slovensko. Jistý muž vystupující pod jménem David dal na internet těžko pochopitelný inzerát. Vyzývá v něm ostatní, aby stříleli uprchlíky za finanční odměnu!

Nenávistný inzerát s titulkem „Čistění ubytovny (Gabčíkovo imigranti)“ umístil muž na slovenský server do kategorie nabídek práce. Zájemcům o „práci“ dodá prý samopal s náboji a zbytek už je na nich. „Neváhejte a postřílejme pár parazitů a uchraňme si Slovensko,“ píše vyšinutý muž. Za každého zastřeleného imigranta muž nabízí 25 euro. O případu informoval portál Aktuality.sk.

Muž v inzerátu nabízí potenciálním zájemcům i „modré devínské sluchátka“. Naráží tak na šíleného střelce Ľubomíra Harmana (†48), který v roce 2010 v bratislavské Nové Devínské Vsi zabil sedm lidí a poté obrátil zbraň proti sobě. Masakr měl nejspíš rasový podtext, většina obětí byli místní Romové, kteří byli údajně problémoví.

Slovák dal na internet šílený inzerát. Nabízí peníze za smrt uprchlíků. Slovák dal na internet šílený inzerát. Nabízí peníze za smrt uprchlíků. | Reprofoto Bazos.sk

Nenávistná nabídka z inzertního serveru už zmizela. Podle slovenského portálu se ale případem začali zabývat policisté. „Je tu důvodné podezření ze spáchání trestného činu,“ reagoval policejní viceprezident Milan Lučanský.

Slovensko v červenci nabídlo, že ubytuje v obci Gabčíkovo pět set uprchlíků, kteří požádali o azyl v sousedním Rakousku. Alpská země se dlouhodobě potýká s nedostatkem ubytovacích kapacit pro běžence. Obyvatelům Gabčíkova se to ale nelíbí, 97 % procent z nich hlasovalo v referendu proti přijetí imigrantů. Bohužel jim to nebude nic platné, vláda se jejich názorem řídit nemusí a nejspíš ani nebude.