E-maily, které chodí z Jackovy adresy, nejsou žádné spamy. Jedná se o velmi osobní zprávy vycházející z důvěrných rozhovorů, u kterých nebyl nikdo další. Rodina muže z amerického státu Pennsylvania tvrdí, že přístupové heslo k Jackově účtu nikdo neměl, a nevěří ani, že by se do něj naboural nějaký hacker.

Jedním z adresátů záhadných zpráv je také Jackův přítel z dětství Tim Hart. "Byli jsme nerozluční. Byl můj nejlepší přítel a moje pravá ruka," popisuje jejich přátelství.

Odesílatel: Jack Fröse

První zprávu od svého mrtvého přítele, dostal Tim pět měsíců po jeho smrti a byl z ní pořádně v šoku. "Jednoho listopadového večera jsem seděl na gauči a přes telefon si prohlížel e-maily a najednou to na mě vyskočilo: Odesílatel: Jack Fröse," popisuje tajemný zážitek Tim.

Zpráva byla velmi stručná, ale odkazovala k události, které byli přítomni jen oni dva a nikdo další při ní nebyl. V předmětu zprávy bylo napsáno "Dívám se" a zpráva pokračovala: "Slyšíš mě? Jsem ve tvém domě. Ukliď si ten zatracenej binec na půdě!!!"

Timovi okamžitě naskočila banální událost, která se odehrála krátce před Jackovou smrtí. "Byli jsme sami dva u mě na půdě a povídali jsme si. Jack si ze mě střílel kvůli nepořádku, který jsem tam měl," vzpomíná smutně kamarád. Nikdo další prý o tom nevěděl.

Zlomený kotník

Jiný Jackův kamarád zase dostal zprávu o události, která se odehrála, až po Jackově smrti. "Čau Jime, jak se ti vede? Vím, že jsi si zlomil kotník, snažil jsem se tě varovat. Buď opatrný," stálo v e-mailu. Jim si zranění způsobil asi týden po Jackově smrti.

Rodina si je vědoma, že za e-maily nemusí být nic tajemného a je možné, že si z nich jen někdo nevkusně střílí. Nechtějí po tom ale pátrat. Jackovy e-maily berou jako krásný dárek od milovaného člověka. "Pokud si někdo dělá srandu, neřeším to, protože je můžu brát tak, jak já sám chci," říká Tim.