Nikdo přesně neví, co se ve Strašicích v domě Mračkových vlastně děje. Lavinu nepochopitelného dění spustily zhruba před měsícem vypadlé jističe, ale tehdy si toho nikdo zvlášť nevšímal. Sousedy odvedle to totiž postihlo také.

Výzva Blesk.cz:

HLEDÁME KROTITELE DUCHŮ PRO DŮM HRŮZY VE STRAŠICÍCH

Své tipy, jak zatočit s nevysvětlitelnými jevy, které nedají spát celým Strašicím, návody, fotky zaručených přístrojů nebo videa, posílejte na adresu online@blesk.cz s heslem KROTITELÉ DUCHŮ

Fotogalerie
5 fotografií


„Ale bylo to jenom jednou. Od té doby máme naštěstí klid,“ říká sousedka Božena Králová. Stejně mluví i Edita Klenová (74). „Nám tehdy jističe vypadly hned dvakrát,“ dodává. Mračkovi se v neděli s jinými médii než s jednou soukromou televizí nebavili. „Nechceme s vámi nic mít,“ zakřičela žena, která vyšla z domu. Ještě minulou středu a také v sobotu ale Jiří Mraček Blesku ochotně popisoval hrůzy, které dennodenně zažívá, a nabízel dokonce fotografie dopuštění, které mu záhadné jevy doma působí...

Na místo včera dorazili geologové. U stavení rozmístili sondy a snažili se naměřit tzv. bludné proudy. Nic ale zatím nezjistili. „Nechápu, proč jsou ovce, které se pasou těsně vedle domu, klidné a chovají se normálně. Zvířata by přece měla být na tyhle podivné jevy citlivější,“ přemýšlí další z místních, Jaroslav Hájek (48).

„Všechno začalo, když v ulici začali hloubit kanalizaci,“ míní Božena Králová. „Bydlím tady už dvacet let. Kopalo se tu už mnohokrát. Jednou plyn, pak zase vodovod. Nikdy se tady ale nic podobného nestalo,“ tvrdí další sousedka Edita Klementová. Záhadné jsou prý podzemní kabely, které tady kdysi položili vojáci. Kudy vedou, už ale prý dnes nikdo neví.

VÝZVA ČTENÁŘŮM
Znáte ze svého okolí podobný případ nevysvětlitelné záhady. Podělte se o svůj příběh s otatními čtenáři Blesk.cz. Své zkušenosti pište na online@blesk.cz heslo: Dům hrůzy

Když nikdo nic neví, s chutí si zaspekuluje

Poltergeist
V domě u Mračků se usadil nehmotný a ohnivý »duch«. Je to prý shluk energie, související s nějakou osobou uvnitř – ta v sobě má nevědomky nosit fyziologický filtr, zachycující a zhušťující běžné kosmické záření, dopadající na Zemi. Jakmile toto záření přesáhne jistou koncentraci, uvolní se energetický výboj, který může zapalovat.

Ruská armáda
V Brdech prý zřídila ruská armáda systém podzemních skladů se zbraněmi, určenými pro příští válku. Měl to být záložní zdroj munice včetně raketových hlavic. Ruští technici prý dokonce dokázali měnit krajinu stavbou umělých kopců – tajných skladů, na kterých vysazovali vzrostlé stromy. Je prý možné, že v podzemí došlo k něčemu, co se projevuje požáry u Mračků.

Patogenní zóny
Pod domem rodiny Mračků se v hloubce táhne tektonický zlom. Z trhlin v něm vzlíná škodlivá energie a nějakými cestami se dostává až do obydlí rodiny. Pak prý stačí i nepatrný výboj statické elektřiny (v ČEZ prý o tom dobře vědí, a proto dům Mračků odpojili od sítě) a začne hořet.

Mikrovlnka z vodních jontů
Blízká vodárna ve Strašicích používá moderní dezinfekční systémy. Mikrovlnné záření ionizuje volné plynné radikály, které se z vody uvolňují – koupelna/kuchyň Mračkových. Plynné ionty (nabité částice) postupně zaplňují místnost odshora a jejich vysoká koncentrace v blízkosti některých plastů může způsobit jejich vznícení.

Pozůstatek války
Němci z Brd vyhnali po okupaci české obyvatele a zřídili tu síť koncentráků. Zbylé vězně po válce postříleli, a tak nikdo neví, na čem pracovali. Hovoří se dokonce o tom, že Němci kdesi mezi Strašicemi a Míšovem měli pod zemí laboratoř s pokusným jaderným reaktorem, který v automatickém režimu stále pracuje.