Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

AURES Holdings rozšiřuje vedení, společným generálním ředitelem skupiny se stal Petr Vaněček

19. února 2024
14:22
Prezentace klienta: Toto není redakční text. Redakce Blesku nezodpovídá za jeho obsah

Společnost AURES Holdings, která provozuje síť autocenter AAA AUTO, Mototechna, Auto Diskont a Driverama, jmenovala nově do pozice co-CEO (společného generálního ředitele) Petra Vaněčka, který dosud působil na pozici provozního ředitele.

Petr Vaněček tak bude na pozici generálního ředitele působit s Karolínou Topolovou. Skupina tak chce ještě více podpořit růst skupiny i její geografickou expanzi. V lednu prodala v zemích, kde působí, celkem 7 951 vozů, tedy o 9 % více než za stejné období loňského roku. Je to nejlepší lednový prodejní výsledek za celou 32letou historii společnosti. Po rekordním roce 2023, kdy skupina prodala bezmála 100 tisíc aut, jde o další potvrzení přetrvávající vysoké poptávky po ojetinách.

„Oproti loňsku jsme v lednu prodali více v České republice i v Polsku, na Slovensku jsme loňský skvělý výsledek zopakovali. Počet 7 951 prodaných vozů, s meziročním růstem téměř o desetinu, je nejvyšší objem, jaký se nám v lednu podařilo prodat od vzniku společnosti v roce 1992 a jistě nám letos pomůže překonat psychologickou hranici 100 tisíc prodaných aut. Hlavní sezóna přitom bude startovat teprve v březnu,“ uvedla Karolína Topolová, společná generální ředitelka a předsedkyně představenstva společnosti AURES Holdings, která mezinárodní síť autocenter AAA AUTO, Mototechna a Auto Diskont provozuje.

Za zvýšením prodejů Topolová vidí kromě silné poptávky i neustálé zvyšování kvality zákaznického servisu a rozvoj digitalizace společnosti. „Rozšíření nejvyššího vedení společnosti je tak reakcí na náš růst, expanzi, digitální transformaci a ještě větší důraz na zákaznickou spokojenost. Rozhodli jsme se proto složení top managementu posílit, abychom rozvoji společnosti dali nový impuls. Budeme pokračovat i dalšími změnami v organizační struktuře společnosti, kde chceme dát větší prostor k růstu dalším top manažerům,“ vysvětlila Karolína Topolová.

Karolína Topolová se bude nadále věnovat strategickému řízení společnosti a jejích obchodních aktivit, řízení vztahů s investory a partnery, ESG, HR, Zákaznického centra, marketingu, komunikace a backoffice. Do kompetencí Petra Vaněčka budou spadat výkonné řízení společnosti a obchodu, Mototechna Group (řešení mobility pro privátní zákazníky i malé a střední firmy) digitalizace, inovace, IT, Data management a rozvoj pobočkové sítě. Jeho úkolem bude i pokračování geografické expanze firmy se zaměřením na rozvoj na polském trhu.

„Těším se na svojí novou roli, ve které se na nejvyšší úrovni podělím o kompetence se svojí dlouholetou kolegyní Karolínou Topolovou, se kterou nás pojí 25 let úspěšné spolupráce. Díky tomu, že část provozních manažerských kompetencí, předám novému manažerskému týmu, budu se moci více soustředit na zásadní rozhodnutí týkající se obchodní strategie a projekty inovací a digitalizace. Díky digitalizaci jsme se stali středoevropskými lídry v našem oboru a dosáhli škálovatelnosti našeho obchodního modelu i v jiných zemích,“ uvedl nový generální spoluředitel AURES Holdings a člen představenstva Petr Vaněček. Petr Vaněček letos oslaví 25 let svého působení ve společnosti. Podobně jako Karolína Topolová prošel ve společnosti řadou pozic, v jeho případě od řízení Zákaznického centra přes šéfa výkupu až k provoznímu řediteli.

Rozšíření nejvyššího vedení AURES Holdings o pozici co-CEO (společného generálního ředitele) je první fází organizačních změn v top managementu společnosti, které budou následovat v nejbližší době. Jejich cílem je posílit řízení firmy v době jejího rychlého růstu a plánované expanze zejména na polském trhu. Skupina AURES Holdings loni dosáhla nejlepšího prodejního výsledku ve své historii, když celkově prodala bezmála 100 tisíc vozů.

Petr Vaněček ve společnosti AURES Holdings začal působit před 25 lety, v roce 1999. V letech 2015-2016 působil na pozici viceprezidenta společnosti a od roku 2014 až do jmenování co-CEO byl jejím provozním ředitelem. Je také členem představenstva. Během svého působení na pozici provozního ředitele provedl společnost úspěšně érou digitalizace a transformoval společnost do pozice technologického leadera ve svém segmentu. Petr rovněž stojí za úspěchem rozvoje značky Mototechna, prodejce zánovních vozů a poskytovatele řešení mobility. Petr Vaněček je ženatý a má dvě děti.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi