Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Silvestr je sice jako běžný den, ale... Pozor, obchody zavřou dřív! A co na Nový rok?

Autor: Kateřina Baranová - 
29. prosince 2023
05:00

Chystáte se na velkolepé oslavy Nového roku a pochutiny, kterými pohostíte své blízké, jste ještě nepořídili? Vyrazte na nákupy co nejdříve. Na Silvestra bude otevírací doba omezená, na Nový rok úplně zavřeno.

Silvestr je podle kalendáře běžný den, zákon se tedy na otevírací dobu obchodů nijak nevztahuje. Ale pozor! Samotní prodejci si ji v tento den zkracují.

„Zákazníci si nakoupí opět jen do 18 hodin, ve vybraných obchodních centrech se tento čas ale může lišit,“ řekl mluvčí Albertu Jiří Mareček.

O den později na Nový rok už musejí mít prodejny s plochou nad 200 metrů čtverečních zavřeno. Nejnutnější nákup pořídíte jen na čerpacích stanicích či v obchodech na nádražích, pro něž platí výjimka.

Otevírací doba obchodů 31. prosince 2023 Otevírací doba obchodů 31. prosince 2023 | Infografika Blesku

Video  Fiala pro Blesk o videu s Nutellou: Nepovedlo se... A ani ji sám nejím.  - Blesk - Jaroslav Šimáček, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

 

Tara-Tara ( 29. prosince 2023 09:19 )

to se může psát do zblbnutí a každoročně, že na Nový rok je zavřeno....vidíme na Penny a Billu a nikdo by nevěřil, kolik pitomců tam za celý den přijde cloumat dveřmi a pak čumí jako puk

jan jirman ( 29. prosince 2023 07:59 )

některé dokonce v 11:37

Zobrazit celou diskusi