Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ředitel české IKEA Michal Kroupa tragicky zemřel v horách: Šéfka poslala dojemný vzkaz

Autor: for - 
20. srpna 2021
12:10

Dva čeští horolezci zahynuli ve Švýcarsku, když se zřítili z výšky několika set metrů na hoře Täschhorn poblíž horského střediska Saas Fee v kantonu Valais. Naposledy příbuzní o mužích podle deníku Blick slyšeli minulý pátek, když z horské chaty oznámili záměr vylézt na horu. V úterý byli nahlášeni jako nezvěstní a ve stejný den byla nalezena jejich těla na úpatí hory. Jedním ze zesnulých byl i marketingový ředitel IKEA Michal Kroupa. 

Oba Češi se minulý pátek ohlásili z horské chaty Mischabeljoch-Biwak nad Saas Fee. Říkali, že chtějí zdolat horu Täschhorn. Od té doby o nich nikdo neslyšel a policie zahájila pátrací operaci, uvedl Blick.

Záchranáři vyprostili jejich těla s pomocí vrtulníku. Podle prvních zjištění se zřítili z výšky několika stovek metrů. Policie kantonu Valais uvedla, že oběti teprve mají být formálně identifikovány. Již ale jasné, že jedním ze zesnulých byl marketingový ředitel IKEA Michal Kroupa. 

„Byla jsem zdrcená, Michal byl vlídný lídr“

O smrti Michala informovala generální ředitelka společnosti Mounia El Hilali na sociální síti LinkedIn. „Byla jsem zdrcená, když jsem se dozvěděla o úmrtí našeho milovaného kolegy Michala Kroupy. Upřímnou soustrast jeho rodině a milované partnerce,“ napsala.

„Michal byl veliký nadšenec, rád posouval limity jak v práci, tak i v soukromí. Byl to vlivný lídr s vášní pro IKEA. Byl chytrý, velmi pečlivý a pracovitý. Bude nám velmi chybět, ale jeho odkaz bude dále pokračovat,“ uvedla Mounia El Hilali v rozsáhlém příspěvku, o kterém informoval server Extra.cz 

Video  Sněhová bouře rozhoupala lanovku. Podívejte se na děsivé záběry.  - YouTube/NautralDisasters
Video se připravuje ...

ki33 ( 20. srpna 2021 22:06 )

Genofond? To určitě ne, když takto dopadl. I dopadl. Chtělo to přemýšlet dopředu. Kdyby mu to myslelo i v tomhle směru, nemuselo se to stát. Určitě v nějaké oblasti mu to pálilo. I když ... no nic. Hlavně i ten druhý kluk. Je mi ho líto. Měli tady zůstat, škoda mladých slušných životů.

zlobit ( 20. srpna 2021 15:42 )

Jasně a co jste dokázal vy ? Ani ředitel ani nikam nevylezl,

zlobit ( 20. srpna 2021 15:38 )

kozinozka ( 20. srpna 2021 14:27 )

Naši zaměstnanci pracují více hodin, než je v některých jiných zemích obvyklé, a nejhorší asi je, že za méně peněz. Já si taky posouvám limity, ale mělo by to být ku prospěchu většiny, ať už je to v rodině, nebo ve firmě...

tynatyna ( 20. srpna 2021 13:45 )

Tučně stojí v nadpise k odstavci - "Byla jsem zdrcená, Michal byl VLÍDNÝ lídr"
Pak paní ředitelka dále uvádí, že to byl VLIVNÝ lídr, který rád posouval limity v práci. Tak jak to je, byl vlídný?, nebo "dřel kůži" ze zaměstnanců?

Zobrazit celou diskusi