Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Škody po tornádu: Pojišťovny slibují peníze okamžitě, následky foťte, vyzývají!

Autor: ČTK, lc - 
25. června 2021
10:28

Pojišťovny ustanovily kvůli silným čtvrtečním bouřkám speciální krizové štáby a posilují týmy likvidátorů. Počítají s okamžitou výplatou záloh poškozeným klientům, uvedla Česká asociace pojišťoven (ČAP).

Při pomoci klientům u katastrofických škod nastupují pravidla zrychlené likvidace, uvedla asociace. „Počítáme s okamžitými výplatami záloh všem postiženým klientům, z nichž někteří doslova přišli o všechno," ujistila.

Pojišťovny podle ČAP aktivují a posilují mobilní týmy likvidátorů a všechny zaměstnance, kteří mohou pomoci. „Lidé poškození bouřkami ale nemusí na příjezd likvidátorů čekat a mohou začít odklízet škody rovnou. Je ale třeba, aby předtím pořídili alespoň základní dokumentaci rozsahu škod prostřednictvím fotografií nebo videa," uvedla za ČAP Veronika Nová.

Lidé se podle asociace nemusí obávat, že by škody způsobené tornádem pojišťovny neproplácely. Škody způsobené tornádem jsou připraveny plně hradit, a to z pojistek pokrývajících škody z přírodních katastrof způsobených silným větrem. „Škody po tornádu jsou tedy zcela likvidní," upozornila ČAP.

Generali Česká pojišťovna škody na Hodonínsku a Břeclavsku v tuto chvíli odhaduje na stovky milionů korun. „Tak jako u podobně dramatických situací klienti hlásí škody se zpožděním několika dní, protože jejich aktuální životní situace vyžaduje vyřešit naléhavější momenty," řekl ČTK mluvčí pojišťovny Jan Marek.

 

Zkáza obce Hrušky z dronu: Takhle tornádo zničilo obec na Břeclavsku.

 

cid2000 ( 25. června 2021 12:48 )

Všeobecné fee-cool-in cancy od pojiš­ťoven­!!Neš­těstí pro lidi z těchto obcí, ale pastva a žně pro novináře (oči jim svítí nadšením v Tv),děsný! Mají konečně své tornádo stejně jako v USA !! Neštěstí pro lidi.Opravdu hrozný! Nejlépe zrušit nákup nejdražších námořních vrtulníků na světě a poskytnout tyto peníze na rekonstrukci a i pro další problémy v dalších částech ČR !! Další mega katastrofa pro postižené bude jednání s vyč...ů...ra..nxxx pojišťovnama!! Jak budou plnit tuto pojistnou událost postiženým ??To bude další masakr !!! Neznamená, že, když máte pojištěn dům, že dostanete 100% za škody. To bude handrkování a obezlička za obezličkou v detailech všech pojistných smluv atd.!!Bude to trvat mnoho měsíců až rok. Stát by měl zasáhnout a tyhle skryté obezličky zrušit!!Aby platilo jasně a jednoduše, zřetelně pro všechny, že živelná pohroma zahrnuje tohle a tohle a že povětrností podmínky zahrnují toto a toto, tečka!!Žádné skryté rozdíly ve slovech: vichřice nebo orkán či tornádo atd.!!

Zobrazit celou diskusi