Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zemřel novinář Höppner (†55), šéfoval i Nedělnímu Blesku. „Bojoval do posledního dechu“

Aktualizováno -
20. března 2021
07:55
Autor: ula - 
19. března 2021
21:35

Ve věku 55 let zemřel novinář Ondřej Höppner. Na svém twitteru to oznámil starosta pražských Řeporyjí Pavel Novotný (ODS). Höppner dlouhá léta působil jako vydavatel a šéfredaktor a designér mnoha českých novin a časopisů. V posledních letech kariéry byl Höppner profesně spojený s dezinformačními weby.

„Nejlepší šéfredaktor, jakého kdy Spy měl. Vzor. A přítel. Odpočívej v pokoji, kamaráde. Ondřej Hoppner 1965 - 2021,“ napsal na twitter Pavel Novotný, který před vstupem do politiky pracoval jako novinář.

„Došla mi slova, marně je soukám, místo nich jen prázdno je,“ vzpomíná na Höppnera jeho manželka a nyní vdova Monika Höppner Zaťková.

„Dík, Ondro, za radost i lásku, za všechny lekce, cos mi dal. Dík za nadhled! A že jsi nikdy nefňukal. A bojoval do posledního dechu,“ veršuje v slzách Höppner Zaťková.

„Jsem na tebe pyšná, parťáku můj milý. Jízda to byla spanilá. S láskou Monika,“ truchlí vdova.

Ondřej Höppner byl český novinář, šéfredaktor, vydavatel i zakladatel a designér českých novin a časopisů. Od roku 2008 spolupracoval s portálem Blesk.cz, podílel se i na jeho nové podobě. Od jara 2012 do prosince 2013 byl šéfredaktorem týdeníku Nedělní Blesk vydavatelství Ringier, pro nějž vytvořil i nový design a layout.

V posledních letech života nicméně Höppner založil dezinformační weby jako Protiproud.cz nebo Arfa.cz.

Höppner měl dvě dcery. Annu Marii (narozena 2009) s poslední manželkou a Sofii Fridu (narozena 2004) s herečkou Ivanou Jirešovou.