Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Onder v porotě StarDance: Senioři soupeřili na parketu na Žofíně jako televizní hvězdy

Autor: kso - 
28. října 2020
17:10

Taneční páry seniorů a tanečních profesionálů v prvním ročníku Seniorského StarDance soutěžily o titul nejlepšího tanečníka. Finále se kvůli nařízením souvisejícím s pandemií koronaviru muselo konat bez diváků. Ze záznamů si můžete žofínskou akci pustit online. Mezi porodci usedl mimo jiné i Jan Onder, který nedávno přiznal vztah s mladou Natálií Otáhalovou.

Soutěž uspořádala Škola tance pro všechny. Její šéf Vítězslav Rázek řekl, že byla akce pro seniory probuzením a zábleskem naděje v těžké době. „Jedněmi z největších nepřátel nejen pro rizikové skupiny obyvatel jsou v současnosti strach a smutek pramenící z izolace,” uvedl. „Na Žofíně se ukázalo, že radost z pohybu a kouzelné pocity, které člověk zažívá jedině při tanci, jsou na tyto pocity spolehlivým lékem i vakcínou. To je ostatně důvod, proč jsme akci za velmi přísných opatření uspořádali. Jen škoda, že tanec nezabírá i na samotný virus.“

Minulý rok organizátoři spolu s Nadací Charty 77 a jejím projektem Senzační senioři (SenSen) uspořádali casting pro amatérské tanečníky v důchodu, píše projekt SenSen v tiskové zprávě. Z padesáti soutěžících bylo vybráno nejlepších deset, kterým byl potom přidělen taneční partner z řad profesionálů. Společně pak trénovali vybraný společenský tanec.

Královnou tanečního parketu se nakonec stala senzační seniorka Daniela Radková se svým tanečním partnerem Matějem Svobodou. „Bylo úžasné sledovat, s jakým elánem se senioři do tréninku pustili a jak velký pokrok od castingu do velkého finále udělali. Vítězce moc gratulujeme, hvězdami jsou pro nás ale všichni,“ poznamenala mluvčí projektu SenSen Lucie Nekvasilová.

Porotou Seniorského StarDance byly celebrity tanečního světa Eva Bartuňková, Jan Onder, Jan Kohout a Andrea Třeštiková. Akce podpořili městská část Praha 1, městská část Praha 9, sdružení SenSen, Amelie Petrillo, IF Café, Studio Floren, Pražská čokoláda Steiner & Kovarik, Čtení pomáhá, Business and Professional Women CR, Bohemia Sekt, Werichova vila, Moser Glasswork factory, EPP - pomáhej pohybem a Nadace ČEZ Romy Dance.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi